Optjen flybonus og få en gratis rejse

Meld dig gratis ind i en bonusordning og få gratis rejser.

Tags: Fly - Før rejsen

Hvis du ikke allerede er medlem i et flyselskabs bonusordning, så kan det være en god ide at melde dig ind i forbindelse med en rejse til Thailand. Medmindre du bestiller en charterrejse, kan du optjene bonuspoints, der enten kan veksles til varer, opgradering af rejser eller til en helt ny rejse. Bonuspoints optjenes efter rejsens længde, og da rejsen til Thailand er lang, tjener du hurtigt en masse points.

Pointene skal typisk bruges i løbet af to eller tre år efter optjeningen. Medlemskabet er gratis, så du har intet at tabe, du kan kun vinde på et medlemsskab.

Star Alliance er en sammenslutning af 27 flyselskaber

Flysel­ska­ber­ne sam­ar­bej­der ty­pisk, så du kan op­tje­ne bo­nus­points, selv­om du be­nyt­ter for­skel­lige sel­ska­ber. Bli­ver du med­lem hos SAS, kan du så­le­des og­så op­tje­ne bo­nus­points, når du fly­ver med Thai Air­ways, Tur­kish Air­lines el­ler Spainair. De er nemlig alle blandt de 27 medlemmer i Star Alliance.

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilket selskab du melder dig til hos. De optjente points skal bruges i det pågældende selskab, og kan altså ikke bruges hos de andre selskaber i samarbejdet. Det vil sige, at hvis du vil bruge en gratis rejse til at flyve til London, så skal du vælge et selskab, der tilbyder rejser til London.

Du kan sagtens være medlem i flere flyselskaber samtidig, men eftersom pointene ikke kan overføres, risikerer du at udvande dine points, hvis du optjener dem i forskellige selskaber. Det kan betyde, at de udløber, inden du når at spare nok op til en gratis rejse, eller hvad du nu ellers vil bruge pointene til.

Du skal også være opmærksom på, at når du køber billet hos et andet selskab end der, hvor du er medlem, kan der være forskel på, hvilken bonus billetten giver ret til. Jeg er medlem hos Turkish Airlines, og køber jeg en billet hos SAS, kan jeg risikere, at den udløser 100 procent bonuspoint eller fx kun 25 procent.

Du kan ikke altid se bonusklassen, når du køber en billet. Hos SAS skal du således ringe til deres kundeservice for at få at vide, hvilken bonusklasse billetten tilhører. Nogle gange kan det være en fordel at betale lidt mere for en billet for at komme op i en højere bonusklasse.

Efter fem rejser til Thailand har jeg optjent en gratis returrejse til Bangkok. Selv hvis du ikke har tænkt dig at rejse så mange gange til Thailand, kan et medlemskab være en god ide, for det kræver selvfølgelig langt mindre at optjene en gratis rejse til London, Istanbul, eller hvor du ellers kan tænke dig at rejse hen.

I stedet for at bruge mine points til en returrejse til Bangkok, kan jeg således bruge dem på to returrejser til Istanbul. Eller jeg kan tage en rundtur til Istanbul, London, tilbage til Istanbul og så selvfølgelig tilbage til København. Det skal dog tilføjes, at det kun er selve billetten, der er gratis. Der skal stadig betales lufthavnsskatter og lignende.

Selvom der kan være en masse at skulle sætte sig ind i, så afsæt et par timer til at vælge et selskab til medlemskab, og meld dig så ind. Reelt set kan du vente med at melde dig ind til efter rejsen, da de fleste selskaber tilbyder at medtage points for rejser op til et år forud for indmeldelsen. Men det kan være besværligt at få godkendt tidligere rejser, så det er en klar fordel, hvis du melder dig ind på forhånd.

Gem boardingpass, billet m.m.

Hvis du melder dig ind efter rejsen, så gem dit boardingpas, e-billet, og hvad du ellers får udstedt, så du har dokumentation for rejsen.

Hermed links til bonusordninger i nogle af de mest relevante selskaber og selskaber, som ofte har de billigste rejser til Thailand:

Tags: Fly - Før rejsen

Andre artikler med tips før rejsen: