Optjen flybonus og få en gratis rejse

Meld dig gratis ind i en bonusordning og få gratis rejser.

Tags: Fly - Før rejsen

Hvis du ikke allerede er medlem i et flyselskabs bonusordning, så kan det være en god ide at melde dig ind i forbindelse med en rejse til Thailand. Medmindre du bestiller en charterrejse, kan du optjene bonuspoints, der enten kan veksles til varer, opgradering af rejser eller til en helt ny rejse. Bonuspoints optjenes efter rejsens længde, og da rejsen til Thailand er lang, tjener du hurtigt en masse points.

Pointene skal typisk bruges i løbet af to eller tre år efter optjeningen. Medlemskabet er gratis, så du har intet at tabe, du kan kun vinde på et medlemsskab.

Star Alliance er en sammenslutning af 27 flyselskaber

Flysel­ska­ber­ne sam­ar­bej­der ty­pisk, så du kan op­tje­ne bo­nus­points, selv­om du be­nyt­ter for­skel­lige sel­ska­ber. Bli­ver du med­lem hos SAS, kan du så­le­des og­så op­tje­ne bo­nus­points, når du fly­ver med Thai Air­ways, Tur­kish Air­lines el­ler Spainair. De er nemlig alle blandt de 27 medlemmer i Star Alliance.

OBS! SAS har i oktober 2023 meddelt, at man på sigt vil melde sig ud af Star Alliance og i stedet melde sig ind i Skyteam. Man har i skrivende stund ikke sat en dato på skiftet.

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket selskab du melder dig til hos. De optjente points skal typisk bruges i det pågældende selskab, og kan altså ikke bruges hos de andre selskaber i samarbejdet. Det vil sige, at hvis du vil bruge en gratis rejse til at flyve til London, så skal du vælge et selskab, der tilbyder rejser til London.

Du kan sagtens være medlem i flere bonusordninger samtidig, men eftersom pointene ikke kan overføres mellem dem, risikerer du at udvande dine points, hvis du optjener dem i forskellige selskaber. Det kan betyde, at de udløber, inden du når at spare nok op til en gratis rejse, eller hvad du nu ellers vil bruge pointene til.

Det skal dog tilføjes, at det kun er selve billetten, der er gratis. Der skal stadig betales lufthavnsskatter og lignende.

Selvom der kan være en masse at skulle sætte sig ind i, så afsæt et par timer til at vælge et selskab til medlemskab, og meld dig så ind. Reelt set kan du vente med at melde dig ind til efter rejsen, da de fleste selskaber tilbyder at medtage points for rejser op til et år forud for indmeldelsen. Men det kan være besværligt at få godkendt tidligere rejser, så det er en klar fordel, hvis du melder dig ind på forhånd.

Gem boardingpass, billet m.m.

Hvis du melder dig ind efter rejsen, så gem dit boardingpas, e-billet, og hvad du ellers får udstedt, så du har dokumentation for rejsen.

Hermed links til bonusordninger i nogle af de mest relevante selskaber for rejser til Thailand:

Tags: Fly - Før rejsen

Andre artikler med tips før rejsen: