Facebook, Instagram, Twitter ...

Bevar din fornuft, selvom du glæder dig til ferien i Thailand.

Tags: Forbrydelse - Før rejsen - Sikkerhed

Facebook

Sociale tjenester som Face­book, Instagram, og Twitter kan være fine til at hol­de kon­takt med ven­ner og be­kend­te. Og du kan bru­ge di­ver­se fo­rum­mer, en blog eller din egen hjemme­side til at for­tælle andre om, hvor meget du glæder dig til at rejse og om dine op­le­vel­ser, når du be­fin­der dig under palmernes skygge. Men tænk dig om!

Ellers kan drømme­rejsen forvandles til et mareridt, når du kommer hjem og finder boligen rippet af indbrudstyve.

Vær opmærksom på, om uved­kommende kan læse med, og i så fald skal du lade være med at oplyse datoer eller bringe oplysninger, der gør det muligt finde frem til din adresse. Ind­bruds­tyve bruger også inter­nettet, og der er ingen grund til at fortælle dem, hvor de kan finde en tom bolig, som de i ro og mag kan tømme, mens du nyder en kølig drik ved stranden i Thailand.

Sørg for, at fremmede ikke kan læse med, hvis du vil for­tælle detaljer om din fore­stående rejse på Face­book Instagram, Twitter eller andre sociale tjenester. Og hvis du er typen, der giver selv fjerne bekendte adgang til dine indlæg, så hold op­lys­ninger som fx datoer for dig selv.

Du skal være opmærksom på, at det kan være forholdsvis nemt at finde frem til din hjemadresse ud fra dit navn og andre oplysninger på internettet. Og har du din egen internetadresse med en hjemmeside, tager det normalt mindre end et minut at slå internetadressen op og finde din bopæl.

Blogger

Hvis du vil dele dine rejse­op­le­vel­ser med andre, kan du bru­ge en ano­nym blog som fx Googles Blogger eller Off Exploring som rej­se­dag­bog. Du skal blot huske kun at bruge for­navne og at und­lade per­son­lige oplys­ninger, der gør det muligt at finde din adresse, hvis du skriver i blog'en, mens du er på din drømmerejse.

Off Exploring har en Facebook-applikation, der auto­matisk kan parre din blog med din Facebook-side. Men her skal du huske oven­stående, hvis din Facebook-side lukker "alle" ind. Hvis du parrer din anonyme blog med din Facebook-side, er blog­gen ikke helt så anonym mere.

Tags: Forbrydelse - Før rejsen - Sikkerhed

Andre artikler med tips før rejsen: