Coverwise rejseforsikring

Facebook, Google+ m.m.

Bevar din fornuft, selvom du glæder dig til ferien i Thailand.

Tags: Forbrydelse - Før rejsen

Facebook/Google+

Sociale tjenester som Face­book og Google+ kan være fine til at hol­de kon­takt med ven­ner og be­kend­te. Og du kan bru­ge di­ver­se fo­rum­mer, en blog eller din egen hjemme­side til at for­tælle andre om, hvor meget du glæder dig til at rejse og om dine op­le­vel­ser, når du be­fin­der dig under palmernes skygge. Men tænk dig om!

Ellers kan drømme­rejsen forvandles til et mareridt, når du kommer hjem og finder boligen rippet af indbrudstyve.

Vær opmærksom på, om uved­kommende kan læse med, og i så fald skal du lade være med at oplyse datoer eller bringe oplysninger, der gør det muligt finde frem til din adresse. Ind­bruds­tyve bruger også inter­nettet, og der er ingen grund til at fortælle dem, hvor de kan finde en tom bolig, som de i ro og mag kan tømme, mens du nyder en kølig drik ved stranden i Thailand.

Sørg for, at fremmede ikke kan læse med, hvis du vil for­tælle detaljer om din fore­stående rejse på din væg på Face­book eller i din strøm på Google+. Og hvis du er typen, der giver selv fjerne bekendte adgang til din væg eller strøm, så hold op­lys­ninger som fx datoer for dig selv.

Du skal være opmærksom på, at det kan være forholdsvis nemt at finde frem til din hjemadresse ud fra dit navn og andre oplysninger på internettet. Og har du din egen internetadresse med en hjemmeside, tager det normalt mindre end et minut at slå internetadressen op og finde din bopæl.

Blogger

Hvis du vil dele dine rejse­op­le­vel­ser med andre, kan du bru­ge en ano­nym blog som fx Googles Blogger eller Off Exploring som rej­se­dag­bog. Du skal blot huske kun at bruge for­navne og at und­lade per­son­lige oplys­ninger, der gør det muligt at finde din adresse, hvis du skriver i blog'en, mens du er på din drømmerejse.

Off Exploring har en Facebook-applikation, der auto­matisk kan parre din blog med din Facebook-side. Men her skal du huske oven­stående, hvis din Facebook-side lukker "alle" ind. Hvis du parrer din anonyme blog med din Facebook-side, er blog­gen ikke helt så anonym mere.

Opretter du en blog hos Google, så vær op­mærk­som på, om den parres med dine andre akti­vi­teter hos Google, fx Google+. I skrivende stund er det ikke til­fældet, men det kan ikke ude­lukkes, at dette vil ændre sig, så der oprettes en for­bindelse i stil med den Off Exploring tilbyder mellem deres blog og Facebook.

Ud over anonymiteten, så er der endnu en fordel med en blog: Du kan dele dine oplevelser med andre her på hjemme­siden via blog­boksen på forsiden.

Tags: Forbrydelse - Før rejsen

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Andre artikler med tips før rejsen:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 11. oktober

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.