E-cigaretter i Thailand

Det er forbudt at tage e-cigaretter og væske til dem med til Thailand.

Tags: Cigaretter - Politi - Forbrydelse - Fængsel - Før rejsen

E-cigaretter

Rygning er farligt for helbredet, og e-cigaretter kan være en mindre farlig løsning. Men ikke i Thailand. Import, besiddelse og salg af e-cigaretter og tilhørende væsker er strengt forbudt, så du skal tænke dig godt om, før du tager din e-cigaret med dig på ferien til Thailand.

Bliver du taget i tolden, bliver e-cigaret og væske konfiskeret, og du får en bøde. Du risikerer at blive anholdt i processen, og fængselsstraf kan også komme på tale — straframmen går helt op til fem års fængsel for brugere og op til 10 års fængsel for forhandlere. Som du kan læse i artiklen Euforiserende stoffer, er fængsler i Thailand ikke just behagelige, så selv en uges ophold i et fængsel vil være noget, du husker resten af livet.

Det er selvfølgelig ikke kun i tolden, der er en risiko. Slipper du gennem tolden, og du i stedet bliver opdaget rygende på en e-cigaret på feriestedet, gælder det samme.

Hvis du har rygetrang, må du ty til nikotinplaster, ryge rigtige cigaretter eller tage en "kold tyrker" på din ferie.

Eller du kan tage chancen.

Som med så mange andre love og regler i Thailand, gør toldere og politi kun noget, hvis de gider. På samme måde som du kan se mange køre uden hjelm på scooter, uden at politiet løfter en finger. Men nogle gange løfter de altså en finger. Tager du chancen, så vil det sikkert være en god ide at lade e-cigaretten blive på hotelværelset, når du går ud.

Udenrigsministeriets advarer således:

E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig. Salg eller levering af E-cigaretter, E-væsker og vandpiber er også forbudt, og man kan risikere en stor bøde eller op til 5 års fængsel, hvis man findes skyldig.

Tags: Cigaretter - Politi - Forbrydelse - Fængsel - Før rejsen

Andre artikler med tips før rejsen:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 31. marts

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.