E-cigaretter i Thailand

Det er forbudt at tage e-cigaretter og væske til dem med til Thailand.

Tags: Cigaretter - Politi - Forbrydelse - Fængsel - Før rejsen - Lov og ret

E-cigaretter

Ophavsret: Vaping360, frigivet under Creative Commons 2.0.

Rygning er farligt for helbredet, og e-cigaretter kan være en mindre farlig løsning. Men ikke i Thailand. Import, besiddelse og salg af e-cigaretter og tilhørende væsker er strengt forbudt, så du skal tænke dig godt om, før du tager din e-cigaret med dig på ferien til Thailand.

Bliver du taget i tolden, bliver e-cigaret og væske konfiskeret, og du får en bøde. Du risikerer at blive anholdt i processen, og fængselsstraf kan også komme på tale — straframmen går helt op til fem års fængsel for brugere og op til 10 års fængsel for forhandlere. Som du kan læse i artiklen Euforiserende stoffer, er fængsler i Thailand ikke just behagelige, så selv en uges ophold i et fængsel vil være noget, du husker resten af livet.

Det er selvfølgelig ikke kun i tolden, der er en risiko. Slipper du gennem tolden, og du i stedet bliver opdaget rygende på en e-cigaret på feriestedet, gælder det samme.

Hvis du har rygetrang, må du ty til nikotinplaster, ryge rigtige cigaretter eller tage en "kold tyrker" på din ferie.

Eller du kan tage chancen.

Som med så mange andre love og regler i Thailand, gør toldere og politi kun noget, hvis de gider. På samme måde som du kan se mange køre uden hjelm på scooter, uden at politiet løfter en finger. Men nogle gange løfter de altså en finger. Tager du chancen, så vil det sikkert være en god ide at lade e-cigaretten blive på hotelværelset, når du går ud.

Udenrigsministeriets advarer således:

E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig. Salg eller levering af E-cigaretter, E-væsker og vandpiber er også forbudt, og man kan risikere en stor bøde eller op til 5 års fængsel, hvis man findes skyldig.

Tags: Cigaretter - Politi - Forbrydelse - Fængsel - Før rejsen - Lov og ret

Andre artikler med tips før rejsen: