Euforiserende stoffer

En klump hash eller lidt ecstasy kan være meget dyrt i Thailand.

Tags: Narkotika - Politi - Forbrydelse - Fængsel - På rejsen

Kort og godt, hold dig fra euforiserende stoffer! Thailand har meget strenge narkotikalove, og der er ikke noget, der hedder til eget forbrug. Selv meget små mængder narkotika kan resultere i meget lange fængselsstraffe.

Besiddelse af en lille klump hash har en straframme på 5 år og/eller en bøde på op til 50.000 baht (cirka 9.600 kroner). Større mængder giver større straffe. Er man i besiddelse af hårde stoffer som kokain eller ecstasy til "eget forbrug", er der op til fem års straf. Ved over ti gram vurderes det, at man er forhandler eller "æsel", og så er straframmen dødsstraf.

Lad være med at tro, at du er sikker, hvis du køber af en sælger langt fra andre mennesker. Det er ikke ukendt, at sælgerne samarbejder med politiet, enten for at deles om de penge, de kan få ud af turisten via betaling for at undgå fængsel (se siden om korruption) eller for at give politiet lidt til statistikken, så sælgeren kan få fred til sine andre handler.

Thailandsk fængelscelle

Ophavsret: Eureka Street/Harry Nicolaides.

Hvis fængselsstraf ikke af­skræk­ker dig, for­di du har set Ves­tre Fæn­gsel in­de­fra på TV, så bør du vi­de, at et thai­landsk fæng­sel er me­get an­der­le­des end et dansk fæng­sel. Her er in­gen en­kelt­- el­ler dob­belt­væ­rel­ser. Her er fak­tisk slet in­gen sen­ge! Der er ty­pisk stu­vet om­kring 30 per­so­ner ind i sam­me cel­le, og man so­ver på gul­vet.

Der er fængsler, hvor pladsen er så trang, at der ikke er liggeplads til alle. Cellerne har selvfølgelig ingen aircondition, og maden kræver en vis tilvænning. På billedet ovenfor kan du se, hvordan sådan en celle kan se ud. Læs mere om, hvor let man ender i et thailandsk fængsel og om forholdene, på Eureka Street (på engelsk).

Og endelig er det værd at bemærke, at man smides ud af Thailand efter en afsoning, og man får ikke lov at rejse ind igen. Det samme gælder, hvis man får en dom men slipper for fængsel.

Tags: Narkotika - Politi - Forbrydelse - Fængsel - På rejsen

Andre artikler med tips på rejsen:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Onsdag d. 08. april

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.