Vær en kujon

En Thai er ikke kun én thai.

Tags: Politi - Sikkerhed - På rejsen

Det er egentligt ret sikkert at holde ferie i Thailand, men i sjældne tilfælde kan du komme galt af sted, især hvis du ikke følger nedenstående råd.

De nemme penge i turistområderne har det med at tiltrække udskuddet. Og selvom de fleste af dem på buddhistisk vis er vokset op med, at man skal være rolig og ikke hidse sig op, så har mange thaier en meget kort lunte. Og så glemmer de alt om, at de ikke skal være voldelige og slet ikke over for turister, som giver dem penge og mad på bordet.

Politibil

Du skal derfor som turist lade være med at tænde lunten. Det er sjældent, der er politi nærheden.

Du skal ikke skændes med en thai. Lad være med at råbe højt eller hidse dig op, du risikerer, at det får vedkommende til at gå over gevind og blive voldelig. Selv hvis vedkommende ikke bliver voldelig, så vil råben og tydelig ophidselse få vedkommende til at betragte dig på samme måde, som du vil betragte en fulderik som højlydt udslynger eder og grimme gloser i læsesalen på biblioteket.

Prøv i stedet roligt at forklare din side af sagen, og kan I ikke blive enige, så gå eller løb. Hvis det drejer sig om penge, så betal det forlangte og gå.

Det er normalt en meget bedre løsning end et besøg på skadeskuen eller en indlæggelse på hospitalet – eller en længerevarende indlæggelse på lighuset. Du kan evt. tilkalde politiet, hvis du tror, det er en fordel i situationen.

Lad være med at bruge mobilen til at filme andres problemer, medmindre du er på sikker afstand, ellers vil du også få problemer.

Kort sagt:

  • Brug hovedet
  • Brug tegnebogen
  • Brug benene
  • Brug mobilen

Det er de bedste råd, hvis du er voldsomt uenig med en thai. Sidstnævnte dog kun, hvis du er på sikker afstand af situationen, eller hvis du kan ringe til turistpolitiet, uden at det risikerer at eskalere situationen.

Lad være med at tro, at du sagtens kan tryne sådan en lille thai. Heller ikke selvom du er to meter høj og med overarme som træstammer. En thai er sjældent én thai.

Normalt er det sådan, at hvis andre thaier ser en thai i slagsmål eller bare i råbekonkurrence med en udlænding, vil de typisk komme deres landsmand til hjælp – de er fuldstændig ligeglade med hvem, der her retten på sin side, eller hvem der startede. Sådan vil du i hvert fald oplevede det på turiststederne, som tiltrækker dem, der tiltrækkes af nemme penge.

Der findes utallige historier, hvor turisten ikke har villet betale det forlangte, fx for en kort tuk tuk-tur, eller for en lidt for dyr øl på en go go-bar, hvor de glemte at spørge til prisen først (læs artiklen Pas på hajerne). Og hvor kollegaerne eller udsmiderne, eller andre der tilfældigt er til stede, så hjælper med at overbevise dig om, at det var dumt.

Betal og glæd dig så over, at du slipper for at miste førlighed eller i værste fald livet. Lidt mistede håndører er trods alt i småtingsafdelingen, uanset hvor uretfærdigt du føler, det er at skulle betale.

Det samme gælder tilråb efter dig eller din kæreste. Det vil typisk være fulde mennesker, der kommer med tilråb, og alkohol gør lunten endnu kortere. Og igen, ham der kommer med tilråb er ikke alene, heller ikke selvom du ikke kan se nogen andre i nærheden. Ignorér den slags, og gå videre.

Tags: Politi - Sikkerhed - På rejsen

Andre artikler med tips på rejsen: