Drikkepenge i Thailand

Der er ikke tradition for at give drikkepenge i Thailand.

Tags: På rejsen - Drikkepenge - Taxi - Massage - Street food

Drikkepenge

Ligesom i Danmark er drikkepenge i Thailand inkluderet i prisen for tjenesteydelser i servicefag, som fx taxikørsel og servering på restauranter.

Det er ikke som i USA og visse andre lande, hvor du kan risikere at blive skældt hæder og ære fra, hvis du ikke giver tjeneren på restauranten nok i drikkepenge.

Vær dog opmærksom på, at nogle restaurationer i turistområder i Thailand skilter med priser uden drikkepenge (servicegebyr), læs mere om dén dårlige vane i artiklen Og så det ekstra ....

Men ellers er der normalt ingen forventning om yderligere betaling, omend drikkepenge ofte vil blive modtaget med taknemmelighed. Du kan evt. gøre som mange af de lokale og runde op til nærmeste hele seddel eller ti-baht, når du betaler.

Kører du i taxi, og taxameteret ender på 62 baht, kan du fx runde op til 70 baht. Spiser du på en restaurant, og det koster 285 baht, kan du runde op til 290 baht eller 300 baht.

Mange turister giver drikkepenge efter en massage, men lad være med at give efter danske forhold. Har du fået massage for 300 baht, og du er tilfreds med ydelsen og gerne vil give lidt ekstra, kan du give 20 eller 50 baht i drikkepenge. Selvom 20-50 baht ikke virker som meget i drikkepenge for en times massage, så er det fint efter thailandske forhold.

Men, igen, du forventes ikke at give drikkepenge. Faktisk kan du i nogle tilfælde forvirre, hvis du giver drikkepenge, det gælder fx, hvis du køber street food – har sælgeren en krukke til drikkepenge, kan du evt. give lidt i den, men ellers lad være med at prøve at give drikkepenge.

Der kan dog være undtagelser, hvor der forventes drikkepenge. På restauranter i meget turistede områder kan personalet måske forvente drikkepenge, fordi de plejer at få drikkepenge af de andre turister. Bor du på et mange-stjernet hotel, vil piccoloen måske forvente at få drikkepenge efter at have båret dine kufferter op til værelset.

Undtagelserne gælder også for mere personlige ydelser, som fx en "ekstra afslappende" massage, hvor massøren måske vil forvente drikkepenge ud over den aftalte pris.

Tags: På rejsen - Drikkepenge - Taxi - Massage - Street food

Andre artikler med tips på rejsen: