Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.
Simkort i Thailand
Det er nemt og billigt at få et thailandsk simkort til mobil og data.
Pas på med at bruge et dansk simkort, hvis du ringer til andre på ferien i Thailand, eller hvis du ringer hjem til Danmark. Og du bør slet ikke bruge dit danske simkort, hvis du skal have adgang til e-mail eller hjemmesider på en smartphone eller tavlecomputer. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse!
Bemærk dog, at nogle teleselskaber giver gratis roaming i Thailand i kortere eller længere tid, hvilket normalt er nok til en almindelig ferie. Det gælder fx abonnementet 3LikeHome hos teleselskabet 3 og Roaming World hos YouSee. Så start med at tjekke, hvad dit nuværende abonnement dækker. Har du gratis roaming, der dækker hele dit ferieophold, så er der ingen grund til at læse resten af denne artikel.
Hvis du ikke har gratis roaming
Bruger du et abonnement uden gratis roaming på din ferie i Thailand, kan taksten for at ringe hjem være høj. Men det kan også være dyrt at modtage opkald på et dansk nummer. Hvis nogen ringer til dit danske nummer fra Danmark, så betaler de kun den lokale takst i Danmark. Du kommer derimod til at betale for taksten fra Danmark til Thailand. Ringer en medrejsende til dig, bliver det ikke til lokal thailandsk takst, opkaldet runder Danmark.
Data-taksten kan være ekstrem høj med et dansk simkort i Thailand, så det løber hurtigt op, hvis du bruger internettet til at besøge hjemmesider.
Løsningen er at købe et thailandsk simkort, når du ankommer til Thailand. Du kan købe simkort i ankomstbygningen i lufthavnene. Det koster typisk omkring 300 baht (300 baht) om ugen for et feriesimkort med internet og telefonopkald.
Du kan så opsætte mobilsvar på dit danske abonnement med henvisning til det thailandske nummer. Og hvis du vil være flink ved dem, der ringer, kan du jo tilbyde at ringe tilbage til den typisk noget billigere takst på dit thailandske simkort.
Har du en nyere mærkevaretelefon, så har du sandsynligvis indbygget eSIM. Det er et indbygget simkort, der kan aktiveres med software, og som du så kan bruge på ferien. Du behøver altså ikke at få indsat et fysisk simkort i telefonen. Du kan tjekke, om din telefon har eSIM, på producentens hjemmeside.
eSIM sælges også i boderne i lufthavnene, men du kan også bestille et via internettet hjemmefra, fx hos dtac og AIS. Du skal registreres med dit pas i processen – det er et krav fra de thailandske myndigheder. Køber du i en bod i lufthavnen registrerer de dig også med dit pas.
Forskellige abonnementer
Der findes tre leverandører af turist-simkort: AIS (12call), True og dtac. Det er lidt forskelligt, hvad de tilbyder af abonnementer, så tjek betingelserne, før du vælge et abonnement. Nogle tilbyder gratis opkald i Thailand, hvilket kan være en fordel, hvis I rejser flere sammen, og I skal kunne ringe til hinanden. De fleste inkluderer et beløb til at dække de første ikke-gratis samtaler, typisk op til 100 baht (100 baht). Prisen for opkald hjem til Danmark starter ved 1 baht (1 baht) pr. minut, tjek abonnementets pris for udlandsopkald, før du køber, hvis du har behov for at ringe meget hjem.
Med hensyn til internetadgang så tilbyder de fleste fuld hastighed op til et vist antal GB, hvorefter hastigheden nedsættes. Du kan altså stadig bruge nettet, bare ikke med fuld hastighed. På nogle abonnementer er det muligt at "fylde op" i forskellige kiosker, som fx Tops Daily og 7-Eleven, så du atter får fuld hastighed, hvis du har brug for det.
Abonnementer til længere ophold
Hvis du skal opholde dig i længere tid i Thailand, bør du købe et andet abonnement, spørg sælgerne, hvad de kan tilbyde. Jeg bruger fx et abonnement hos AIS, som jeg betaler 399 baht (399 baht) for om måneden. Jeg kan hente 3 GB med fuld skrue, hvorefter hastigheden nedsættes. Jeg har aldrig ramt den grænse, fordi jeg ofte bruger wi-fi til at gå på nettet. Taleopkald koster ekstra, hvis man da ikke vælger at ringe over internettet.