Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Simkort i Thailand

Det er nemt og billigt at få et thailandsk Simkort til mobil og data.

Tags: Mobil - Internet - Tavlecomputer - På rejsen

Simkort

Pas på med at bru­ge et dan­sk simkort, når du rin­ger til andre på fe­ri­en i Thai­land, el­ler når du rin­ger hjem til Dan­mark. Og du bør slet ik­ke bru­ge dit dan­ske simkort, når du skal ha­ve ad­gang e-mail el­ler hjem­me­si­der på en smart­pho­ne el­ler tav­le­com­pu­ter. Det kan hur­tigt bli­ve en dyr for­nø­jel­se!

Bemærk, har du et 3LikeHome-abonnement hos teleselskabet 3 eller et abonnement med Europa Plus hos YouSee, får du gratis roaming i Thailand, og så gælder denne artikel ikke for dig. Hvis du ikke har gratis roaming i Thailand, så køb et simkort i Thai­land.

Hvis du er nødt til at kunne modtage opkald på dit danske telefonnummer, så vær opmærksom på, at du selv betaler for forbindelsen fra Danmark til Thailand. Dem, der ringer op, betaler kun for trafikken internt i Danmark.

En løsning kan være at opsætte mobilsvar på dit danske abonnement med henvisning til det thailandske nummer. Og hvis du vil være flink ved dem, der ringer, kan du jo tilbyde at ringe tilbage til den noget billigere takst på dit thailandske simkort.

Surf for 300 baht om ugen

Den nemmeste løsning for turister er at købe et forudbetalt turist-simkort. Der findes flere forskellige slags simkort afhængig af periode og hastighed. De mest populære varer 8 eller 15 dage og koster henholdsvis 299 og 599 baht. Det vil sige, cirka 300 baht om ugen.

Du får fuld hastighed på internettet for de første 3 eller 6 GB, hvorefter hastigheden nedsættes. Du kan altså stadig bruge nettet, bare ikke med fuld hastighed. Simkortet inkluderer 100 baht (100 baht), du kan bruge til telefonsamtaler. Prisen for udenrigsopkald starter ved 1 baht (1 baht) pr. minut.

Det er muligt at påfylde flere baht i forskellige kiosker, som fx Family Mart og 7-Eleven, og i telebutikker, hvis du har brug for at kunne ringe mere eller surfe mere for fuld skrue. Alle tre udbydere har wi-fi-hotspots rundt omkring i turistområderne, og hvis du også bruger hotellets wi-fi, bliver det sværere at overskride datagrænsen på simkortet.

Nogle abonnementer tilbyder gratis lokal-opkald, spørg når du køber simkortet, hvis I er flere der rejser sammen, og I vil kunne ringe gratis til hinanden.

Du kan købe simkortene i kiosker, telebutikker, turistboder og i lufthavnene. Vær opmærksom på, at i lufthavnene og i telebutikkerne vil de måske tillægge 7 procent moms. Når du køber et thailandsk simkort, skal det registreres med dit pasnummer.

Der findes tre leverandører af turist-simkort: AIS (12call), True og dtac. Du finder alle tre i Bangkoks lufthavn Suvarnabhumi, mens du i andre lufthavne måske kun vil finde en eller to af dem. Priserne og abonnementerne er meget ens, så det gør ikke den store forskel, hvad du vælger, medmindre du har specielle krav, og du vil have et andet abonnement end de mest populære.

Abonnementer til længere ophold

Hvis du skal opholde dig i længere tid i Thailand, bør du købe et andet abonnement, spørg sælgerne, hvad de kan tilbyde. Jeg bruger fx et abonnement hos AIS, som jeg betaler 399 baht (399 baht) for om måneden. Jeg kan hente 3 GB med fuld skrue, hvorefter hastigheden nedsættes. Jeg har aldrig ramt den grænse, fordi jeg ofte bruger wi-fi til at gå på nettet. Taleopkald koster ekstra, hvis man da ikke vælger at ringe over internettet.

Tags: Mobil - Internet - Tavlecomputer - På rejsen

Andre artikler med tips på rejsen: