Coverwise rejseforsikring

Pas på solen i Thailand

Solcreme er en vigtig del af din ferie i Thailand, hvis du vil undgå afskallet, rød hud og mindske risikoen for hudkræft.

Tags: Solcreme - Strand - Sikkerhed - På rejsen

Som de fleste vel efter­hånden ved, skal man huske at bruge sol­creme, hvis man sol­bader på en dansk strand om som­me­ren. Her ligger UV-indekset typisk på 6-7 midt på som­me­ren, hvis ellers solen får lov at titte frem mel­lem skyerne.

Har du været på ferie i Syd­europa, ved du også, at solen er noget mere kraftig dér, så det er endnu mere vig­tigt at huske solcreme samt hat og be­skyt­tende be­klæd­ning. Ved bade­strandene i Syd­europa ligger UV-indekset typisk på 9-10 i højsommeren.

Thailand er i en helt anden kategori. Her kommer UV-indekset sjældendt under 10 ved strandene i Sydthailand, og midt på sommeren ligger det oppe omkring de 12. Og det bliver selvfølgelig ikke bedre af, at de fleste tager til Thailand i højsæsonen - direkte fra den danske vinter, hvor de har ekstra lys hud uden naturlig beskyttelse fra den danske sommersol.

Sørg derfor altid for at bære beskyttende tøj, hvis du skal opholde dig i længere tid i solen i Thailand, og brug vandafvisende solcreme med mindst faktor 30 og gerne med faktor 50. Bemærk, at selvom du benytter solcreme med faktor 50, er det en dårlig ide at ligge og stege på stranden hele dagen.

Kræftens bekæmpelse og TrygFonden har for øvrigt lavet en humoristisk kampagne med en række videoer, der angiveligt er henvendt til de lokale på feriestederne, og hvor man beder dem hjælpe en dansker. Her kan du se den thailandske udgave, der er med thailandsk tale, men man behøver ikke just at forstå thailandsk for at forstå budskabet:

Du kan læse mere på kampagnens hjemmeside Help a Dane (på engelsk), hvor du også kan hente en app, der kan vise det aktuelle UV-indeks for dit feriested, hvilken betydning skyerne har m.m. Du kan læse endnu mere og på dansk på www.solkampagnen.dk.

Tags: Solcreme - Strand - Sikkerhed - På rejsen

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Andre artikler med tips på rejsen:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 23. august

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.