Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Food court

Thailandske food courts byder på god og billig mad.

Tags: Food court - Hygiejne - Rabbit Card - Shopping - På rejsen - Mad

I mange supermarkeder og storcentre finder du en food court; det er et restaurationsområde med mange små køkkener og et fælles spiseareal. Hvert køkken tilbyder en lille håndfuld retter, som de har specialiseret sig i. Ét køkken har måske retter med kogt kylling, et andet med stegt kylling, mens et tredje har friturestegt kylling på menuen. Priserne er yderst rimelige, typisk mellem 60 og 100 baht (mellem 60 og 100 baht) for et måltid.

Drikkevarer købes i en bod for sig.

Det er typisk hverdagsretter af forskellig slags, du kan købe i en food court, og selvom du nogle steder kan få egnsretter fra forskellige områder af Thailand og andre lande, så er det ikke gourmet-mad, der bydes på. En food court svarer til et dansk cafeteria, men fordi køkkenerne har specialiseret sig i enkelte retter, er niveauet for retterne generelt lidt højere, og i langt de fleste køkkener tilberedes retten, mens du venter.

Egentlig er food courts en videreudvikling af de thailandske gadekøkkener, men under mere ordnede forhold og med bedre hygiejne. Priserne er lidt højere end hos gadekøkkenerne, men stadig i den absolut lave ende, og du kan nyde maden ved ordentlige borde og stole og med aircondition.

Kontanter, nej tak

Betalingen er lidt speciel i de fleste food courts. Du kan ikke betale med kontanter i de enkelte køkkener, i stedet skal du købe en værdikupon – i vore dage typisk et plastikkort – i en fælles kasse.

Kortet er forudbetalt, så du skal indsætte et valgfrit beløb, som de enkelte køkkener så kan trække af i en kortlæser. Du skal altså prøve at gætte, hvor meget du vil spise for på forhånd. Hvis du ikke får indsat nok på kortet, skal du tilbage og indsætte flere penge, og der er typisk kø ved kassen. Så indsæt hellere for meget end for lidt.

Du kan gemme kortet og bruge de overskydende penge på et senere besøg, eller du kan få de overskydende penge udbetalt ved kassen. Bemærk, at nogle steder har de lavet begrænsning på, hvor længe pengene på kortet er gyldige. Får du ikke brugt pengene eller får dem betalt tilbage inden fristens udløb, mister du pengene.

Rabbit Card

Jeg har et enkelt sted oplevet, at kortet udløb samme dag, men normalt holder det i længere tid. Tjek information på kortet eller ved kassen, eller spørg, når du køber kortet.

I nogle food courts kan du betale med Rabbit Card, så du slipper for at stå i kø for at indsætte eller hæve penge på food courtens eget betalingskort. Det gælder fx food courts i storcentrene Emporium, Siam Paragon og MBK i Bangkok.

Du kan finde en liste over alle food courts, der accepterer Rabbit Card, på kortets hjemmeside. Læs mere om Rabbit Card i artiklen Praktisk plastik.

 

Tags: Food court - Hygiejne - Rabbit Card - Shopping - På rejsen - Mad

Andre artikler med tips på rejsen: