Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Phuket Old Town

Besøg Phuket Town og oplev den gamle bydel og et søndagsmarked.

Tags: Phuket Town - Shopping - Aktiviteter - Phuket

Hvis det bliver for meget med sand, strand, pool og meget turistede boder på din ferie ved en af strandbyerne på Phuket, så tag et smut over til Phuket Town på den anden side af Phuket. Her finder du Phuket Old Town, der er kendt for sin indkøbsgade og sine restaurerede og meget farverige sino-portugisiske huse.

De sino-portugisiske huse er bygget i en særegen blanding af kinesisk og portugisisk arkitektur. Tidligere var de noget misligeholdte og kedelige at se på, men for nogle år siden blev de fleste af dem renoveret og opfrisket med ny maling, og det har givet fornyet liv til kvarteret.

Det er dog ikke alle husene i kvarteret, der er blevet renoveret, og nogle af de renoverede kan godt trænge til en opfriskende gang maling. Tingene forgår hurtigt i Thailands klima.

Du kan sagtens få nogle timer til at gå i Phuket Old Town med at beundre husene – de renoverede af dem – ose i butikkerne og nyde en kop kaffe i en af cafeerne eller en kold øl i en af restauranterne.

Lard Yai søndagsmarked

Henlægger du besøget i Phuket Old Town til søndag eftermiddag og aften, vil du få endnu mere ud af det, for der forvandles den gamle del af Thalang Road til Lard Yai Market. Gaden lukkes af for trafik og bliver til en gågade, og de faste butikker og spisesteder får konkurrence fra interimistiske boder med varer og ikke mindst boder med mad og snacks. Her er typisk også levende musik og anden underholdning.

Selvom markedet også besøges af turister, så er det først og fremmest de lokale, der kommer her, hvilket også afspejler sig i priserne, der er mere venlige end i strandbyerne. Mange af priserne kan desuden på bedste markedsmanér pruttes længere ned.

Du kan få et indtryk af Lard Yai i denne video:


Lard Yai er langt fra det eneste interessante marked i Phuket Town. Naka Market, der også er kendt som Phuket Town Weekend Market og som Chao Fa Market, byder på et langt større udvalg af varer og mad og drikke, men på knap så interessant arkitektur. Læs mere om Naka Market i artiklen Phuket Town weekend-marked. Varerne på weekend-markedet er endnu billigere end på Lard Yai.

Sådan kommer du til Phuket Old Town

De fleste strandbyer byder på en busrute til Phuket Town, prisen er rimelig, 30-50 baht (30-50 baht) for mellem en halv og en hel times køretur, alt efter hvilken strandby, du starter fra. Bussernes endestation ligger ca. 200 meter fra Phuket Old Town og fra søndagsmarkedet.

Du kan finde Phuket Old Town og søndagsmarkedet på mit kort over Phuket på Google Maps. Men ellers skal du fra bussens endestation blot gå tilbage til rundkørslen lige før endestationen og så dreje til venstre ad Yaowarat Road.

Phuket Old Town starter godt 150 meter nede ad Yaowarat Road fra rundkørslen af, og ligger i en firkant mellem vejene Krabi Road/Thalang Road, Satun Road, Dibuk Road og Thepkrasattree Road.

Søndagsmarkedet ligger som nævnt på Thalang Road, og det er åbent fra kl. 16 til 22.

Mens det er billigt at komme til Phuket Town, så kan det være noget dyrere at komme tilbage til strandbyerne. I hvert fald, hvis du besøger Lard Yai søndagsmarked. Busserne kører nemlig ikke om aftenen, så du skal med taxi tilbage.

De fleste taxier kører uden taximeter, så prisen afhænger af din forhandlingsevne, men du skal nok regne med omkring 500 baht (500 baht), hvis du er skrap til at forhandle, og ellers noget mere.

Du kan evt. bestille en Grab-taxi, der kører efter taximeter. Det kræver, at du har installeret Grab-appen på din mobiltelefon. Du kan hente appen hos Google Play, hvis du har en Android-baseret telefon, mens Apples App Store har en version til iPhones og andre iTing.

Tags: Phuket Town - Shopping - Aktiviteter - Phuket

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: