Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Lumpini Park i Bangkok

Lumpini Park byder på grønne omgivelser og søer midt i Bangkok.

Tags: Lumpini Park - Bangkok - Aktiviteter - Ambassade

Besøger du Bangkoks midtby og får lyst til lidt grønt efter at have gået rundt mellem byens utallige betonklodser, så kan du tage et smut i Lumpini Park. Her finder du fred og ro, og er der ikke ro nok, kan du leje en robåd eller en cykelbåd i form af en svane og tage en tur på en stor sø. Det koster 40 baht (40 baht) for en halv time plus 40 baht i depositum. Du finder masser af bænke og muligheder for skyggefuldt ophold, så Bangkoks varme bliver mere udholdelig.

Parken er ikke kun tilholdssted for dem, der vil nyde livet og bevæge sig meget langsomt fremad, den er også målet for mange, der vil have sin daglige motion i grønne omgivelser. Det være sig til en jogging-tur, en cykeltur, work out med parkens motionsredskaber, eller deltagelse i fælles gymnastik eller tai chi.

Du kan desuden være heldig at opleve levende musik i parken – eller uheldig, hvis du kommer for at få fred og ro – og parken bruges også til festivaller af forskellig slags.

Lumpine Park er godt 500 kvadratmeter stor, og den byder på et cirka 2,5 km løbespor til selvpinere. Vi andre kan heldigvis nøjes med at gå stille og roligt. Parken er ikke den største i Bangkok, det er King Rama IX Park, der er over en halv gang større, men den ligger et stykke væk fra Bangkoks centrum.

Lumpini Park er måske ikke ligefrem Jurassic Park, men her er dog øgler, og selvom de ikke er af dinosaur-størrelse, så kan parkens varaner blive over to meter lange. De kan se drabelige ud, hvis du ser dem på tæt hold, men de er ganske ufarlige for mennesker, medmindre du snubler over dem eller driller dem.

Det er noget helt andet, hvis du er en fisk, øglerne lever nemlig fortrinsvis af fisk i parkens søer, men de spiser dog også frøer, skildpadder og andre smådyr. Man har i de senere år udtyndet bestanden af øglerne ved at flytte en del af dem til andre steder. De er fredede, så man kan ikke bare aflive dem.

Det er ikke alle øgler i parken, der er kolonorme. Den på billedet til højre er i en mere overkommelig størrelse.

Bemærk for øvrigt græsset på billedet, det er nemlig ikke græs, som vi kender det i Danmark. Vores græs har det ikke så godt i det thailandske klima, så i Thailand benytter man mange steder i stedet denne bredbladede græsart, der i Thailand kendes som malaysisk græs (axonopus compressus). Den er meget hårdfør i varme.

King Rama VI

King Vajiravudh, også kendt som Rama VI, forærede i 1925 jorden til folket, så der kunne opføres en offentlig park på stedet. Dengang lå parken i udkanten af byen, men den blev senere opslugt af byen og ligger i dag som en oase, omgivet af betonkæmper.

King Vajiravudh døde senere i 1925, så han nåede ikke selv at se den færdige park, men siden 1942 har hans statue kunnet beskue resultatet.

Parken blev navngivet efter byen Lumbini i Nepal, hvor Siddhartha Gautama blev født. Hvis navnet ikke siger dig noget, så er det nok fordi, du bedre kender hans senere navn, Buddha.

Lumpini Park er åben fra 4:30 til 21:00. Du finder flest mennesker tidligt om morgenen og sent om eftermiddagen og aftenen, da mange kommer her før eller efter arbejdstid.

Bemærk, at parken er røgfri område, og det er ikke en god ide at medbringe en e-cigaret i stedet, den slags er nemlig helt forbudt i Thailand. Du kan heller ikke tage en øl med og nyde den under træernes skygge, indtagelse af alkohol er forbudt i parken.

Lumpini Park eller Lumphini Park

Som det ofte er tilfældet, kan thailandske ord og tegn oversættes forskelligt til de for os mere velkendte latinske bogstaver. Parkens thailandske navn ลุมพินี kan oversættes til både Lumpini og Lumphini. Man kan så begræde, at offentlige myndigheder og lignende ikke kan blive enige om, hvordan de vil oversætte. Parken hedder officielt Lumpini Park. Metrostationen ved parken hedder Lumphini.

Sådan kommer du til Lumpini Park

Taxierne kører dig gerne til parken, men hvis du vil undgå trafikpropper, kan du tage Metro eller Skytrain. Du finder hele tre bytogsstationer tæt ved parken, Metro-stationerne Silom og Lumphini på den blå MRT-linje og Skytrain-stationen Sala Daeng på den mørkegrønne BTS-linje. Tager du en taxi, så udtales parkens navn suaahn luum phi nii.

Den danske ambassade ligger kun et kraftigt stenkast fra Lumpini Park og metrostationen Lumphini, så skal du besøge ambassaden, kan det være oplagt at slå et smut forbi parken.

Du kan finde Lumpini Park og de nærliggende stationer på mit kort over Bangkok på Google Maps.

Tags: Lumpini Park - Bangkok - Aktiviteter - Ambassade

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: