Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Doi Inthanon

Doi Inthanon byder på det højeste punkt i Thailand.

Tags: Doi Inthanon - Chiang Mai - Mae Hong Son - Vandfald - Udsigt - Aktiviteter - Nationalpark

Hvis du går og tror, at det altid er varmt i Thailand, så kan du godt tro om. Det afhænger blandt andet af, hvor i Thailand du befinder dig. Skulle du fx få den ide at besøge Thailands højeste punkt, som findes på Doi Inthanon i provinsen Chiang Mai, så vil det være en god ide at sørge for at tage en ekstra trøje eller noget overtøj med.

Da jeg var forbi en tidlig formiddag i november, var der 8 grader, mens temperaturen var nede på 6 grader kl. 6 om morgenen i henhold til ovenstående skilt. Selvom det ikke er en alpetop, hverken med hensyn til højde eller temperatur, så kan man godt gå og småsynge Shubiduas tekst "Nu har jeg nået toppen mor, brrr hvor er her skidekoldt".

Om "vinteren" (december-januar) kan temperaturen komme under frysepunktet. Ikke lige det første, man tænker på, når man er vant til at forbinde Thailand med billeder af hvide, palmebeklædte strande. Temperaturen stiger dog op ad dagen og kommer op på to-cifrede tal, også om vinteren.

Selve toppen af Doi Inthanon er egentlig ret så kedelig. Du kan tage et billede af dig selv foran et skilt eller to. Det er det nederste billede, der viser det højeste punkt, 2.565 meter over havets overflade.

Du kan gå en tur rundt på en natursti (Ang Ka Nature Trail):

Men en flot udsigt må du kaste lange blikke efter. Heldigvis er turen op til toppen lidt mere spændende. Den sidste times kørsel op mod toppen af Doi Inthanon byder på snoede veje og jungleudsigt med en række vandfald og udsigtspunkter på vejen.

Køber du en tur til Doi Inthanon i en turbod, vil du sandsynligvis stoppe ved et vandfald eller tre på vejen. De mest sandsynlige er Wang Khwai Waterfall, Sirithan Waterfall, som du kun ser på afstand, og Wachirathan Waterfall. Kører du selv, er der flere vandfald at vælge mellem.

GPS til Wang Khwai Waterfall: 18.501959, 98.666009
GPS til Sirithan Waterfall: 18.543864, 98.579578
GPS til Wachirathan Waterfall: 18.541301, 98.599326

En turbil vil sandsynligvis også stoppe ved de to stupaer, der blev opført i anledning af kong Bhumibols 60 års fødselsdag i 1987 og dronning Sirikits 60 års fødseldag i 1992. I modsætning til på toppen, vil du her have en fin udsigt. GPS: 18.552738,98.479650.

Hvis den lille natursti på toppen har givet dig blod på tanden, kan du stoppe ved Kew Mae Pan Nature Trail, der ligger længere nede ad vejen. Her får du desuden mulighed for at nyde en fin udsigt undervejs.

Du kan få et (lidt tåget) indtryk af naturstien i denne Youtube-video. Jeg kan desværre ikke bringe videoen her, da der er musik i den. Se hele videoen, de mest imponerende billeder kommer i den sidste del.

Naturstien er knap tre km. lang, og det tager et par timer at gennemføre den. Der er kun adgang fra 1. november til 31. marts. GPS: 18.555864, 98.482219.

Sådan kommer du til tops

Doi Inthanon ligger cirka to timers kørsel fra Chiang Mai. Du kan købe ture hertil i de forskellige turboder, eller du kan selv køre.

Doi Inthanon ligger i en nationalpark, som det koster penge at besøge. Hvis du køber en tur i en turbod, vil adgang til parken normalt være inkluderet i prisen. Kører du selv, koster det 300 baht (300 baht) for en voksen og 150 baht (150 baht) for et barn. En bil koster 30 baht (30 baht), mens en motorcykel eller scooter koster 20 baht (20 baht).

Vil du selv køre, så vær opmærksom på, at den sidste times kørsel mod toppen foregår i et bjergrigt område med mange vejsving, som kan være noget af en udfordring, hvis du kører på to hjul uden den store erfaring.

Har du derimod stor erfaring med sving og to hjul, vil du måske gerne lade dig udfordre endnu mere, hvilket du kan gøre på den populære rute Mae Hong Son Loop, der går fra Chiang Mai til Mae Hong Son og tilbage til Chiang Mai. Doi Inthanon kan tages som en afstikker på turen. Du kan læse mere i artiklen Mae Hong Son Loop.

Læs mere om at køre på to hjul i artiklen Thailand på to hjul. Se også dette Google-kort over Mae Hong Song Loop'et med indlagte seværdigheder og udsigtspunkter, kortet indeholder også turen op til Doi Inthanon og et loop omkring Chiang Rai.

Tags: Doi Inthanon - Chiang Mai - Mae Hong Son - Vandfald - Udsigt - Aktiviteter - Nationalpark

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: