Bedste aktiviteter i Chiang Mai

Oplev fantastisk natur og andre former for underholdning i Chiang Mai.

Tags: Aktiviteter - Chiang Mai - Chiang Rai - Zip-line - White water rafting - Shopping - Elefanter - Black House - White Temple - Chiang Dao - Doi Inthanon - Doi Suthep - Botanisk have

Du finder nogle af Thailands ældste og højeste skove og de højeste bjerge i provinsen Chiang Mai. Det betyder, at Chiang Mai er særlig velegnet til visse aktiviteter, som fx zip-lining og white water rafting. Lækre strande finder du til gengæld ikke, så hvis du vil have en dukkert, må du i stedet forlade dig på hotellets pool, brunligt flodvand eller en særlig voldsom byge i regntiden.

Du får her en række forslag til aktiviteter i og omkring Chiang Mai. Både fysiske krævende oplevelser og æstetiske oplevelser, der byder på rolig nydelse i stedet for pumpende adrenalin.

Flyvetur i junglen

Chiang Mai byder som nævnt ovenfor på nogle af de ældste skove og de højeste træer i Thailand, hvilket betyder, at zip-linerne her er mere spændende, end dem du finder andre steder i Thailand. Omend flyveturen ikke behøver at være helt så spændende som den guiden på billedet tager – det er heldigvis også muligt at flyve med hovedet opad.

Ud over flyveture på zip-line får du lov at gå på gangbroer i bedste Indiana Jones-stil og nyde en fantastisk udsigt, når der er lysninger blandt trækronerne.

Du kan købe ture i turboderne, det er typisk heldags-arrangementer, hvor nogle af dem også indeholder andre aktiviteter. Læs mere i artiklen Zip-line i junglen.

De fleste udbydere af zip-liner reklamerer med, at man sagtens kan tage på flyvetur, selvom man er bange for højder. Det er noget pjat. Hvis du er bange for højder, skal du holde dig væk. Hvis du kun er lettere nervøs for højder, kan du overveje det og måske få en fantastisk oplevelse ud af det.

White water rafting

Med bjerge og floder er Chiang Mai det bedste sted at tage på white water rafting i Thailand. Det kan være vildere end den vildeste rutchebanetur i Tivoli, og det er helt klart en oplevelse værd, hvis du ikke er bange for vand.

Bemærk, white water rafting i Chiang Mai er ikke for mindre børn. De skal nok være mindst 10 år gamle og gerne noget ældre. Der er en pæn køretur til floden, og du bliver belært om, hvordan du skal sidde, og hvordan du skal padle, inden du bliver søsat.

Du kan købe ture i turboderne.

Doi Suthep

Lidt uden for Chiang Mai finder du Wat Phrathat, der ofte blot kaldes Doi Suthep efter det bjerg, som templet ligger på. Der er 309 trin til toppen, men du kan tage en elevator i form af en trækvogn, hvis du vil spare på benkræfterne. Fra templet har du en meget fin udsigt ud over Chiang Mai.

Du kan købe ture i turboderne, men det er der nu ikke nogen grund til. Bjerget er kun 10-15 minutters køretur fra Chiang Mai, så du kan tage en taxi eller en songthaew. Husk at forhandle pris! Der er også specielle songthaews, der fungerer som bus, og det er den billigste måde at komme ud til bjerget på. Ulempen ved busserne er, at de ikke kører, før de er fyldt op, så du kan risikere at skulle vente i nogen tid.

Der er gratis adgang til templet for thaier. Prisen for udlændinge er 30 baht (30 baht), men så vidt jeg husker, er det frivilligt, om man vil betale. Trækvognen til toppen koster vist 20 baht (20 baht). Priserne kan være sat op siden mit besøg, men det er nok stadig overkommelige priser.

Doi Inthanon

Doi Suthep giver en fin udsigt over Chiang Mai, men hvis du vil endnu højere op, så kan du tage en tur til Doi Inthanon, der byder på Thailands højeste punkt, 2.565 meter over havets overflade. Tag en trøje med, her kan være lidt halvkoldt.

Desværre er der ikke de bedste udsigtsmuligheder fra toppen, men de fleste udflugtsture stopper også ved to stupaer, der blev opført i anledning af kong Bhumibols 60 års fødselsdag i 1987 og dronning Sirikits 60 års fødseldag i 1992, og her er udsigten fin. Finder du en udflugtstur, der også indeholder en tur på Kew Mae Pan Nature Trail, får du endnu bedre udsigt. De fleste ture til Doi Inthanon byder desuden på stop ved imponerende vandfald.

Doi Inthanon ligger i en nationalpark, som det koster penge at besøge. Når du sammenligner priser på udflugtsture i turboderne, så husk at spørge, om indgangen er inkluderet.

Læs mere om Thailands højeste punkt i artiklen Doi Inthanon.

Chiang Dao Cave

Provinsen Chiang Mai har mange bjerge, og nogle bjerge har huler. Det mest kendte hulesystem i nærheden af Chiang Mai by er Chiang Dao.

Chiang Dao hulesystemet strækker sig over 12 km, og der er nok at se og opleve til en heldagstur. Nogle af hulerne i Chiang Dao er svært tilgængelige, og det tilrådes, at du benytter en guide, hvis du vil ind i disse huler.

Du kan købe ture til Chiang Dao i turboderne, hvor du så typisk også har en guide til at hjælpe dig rundt i hulerne og fortælle om dem. Men du kan også selv tage en bus til Chiang Dao, der ligger godt 70 km nord for Chiang Mai by.

Du kan læse mere om hulerne på hjemmesiden Chiang Dao Cave, hvor du også kan finde hjælp til at tage en bus og kørevejledning, hvis du selv kører. Hjemmesiden indeholder også gode råde til, hvad du bør medbringe til besøget.

Besøg hjemmesiden, før du køber en tur i en turbod, så kan du bedre sammenligne de forskellige ture og købe den, der passer dig bedst.

Queen Sirikit Botanic Garden

Queen Sirikit Botanic Garden ligger godt en halv times kørsel uden for Chiang Mai by. Det er Thailands ældste og vigtigste botaniske have. Her finder du et væld af flotte og spændende tropiske planter i naturlige omgivelser og 12 væksthuse til de planter, som har det bedst under mere kontrollerede forhold.

Hvis du vil nyde synet og duften af nogle mere spændende planter og blomster end dem du finder i den danske natur, så kan du sagtens få en halv eller en hel dag til at gå med et besøg her. Du finder flere små vandfald her, og du kan nyde en gåtur på en bro i trætop-højde.

Du kan købe ture i turboderne, men du kan også selv arrangere transport. Haven er stor, så transport på området er klart en fordel. Det er tilladt at køre ind i bil, men ellers kan du køre rundt i havens egen bus. Entre er 150 baht (150 baht) for voksne og 100 baht (100 baht) for børn. Det er billigere, hvis du har thailandsk ID-kort. Entreprisen for en bil er 100 baht, mens det koster 40 baht (40 baht) at køre i havens bus.

Du kan læse mere i artiklen Meget stor botanisk have.

Shopping

Chiang Mai byder på flere markeder, heriblandt weekendmarkedet ved Tha Pae Gate på billedet ovenfor og natmarkedet på og omkring Chang Klang Road. Men snyd ikke dig selv for et besøg på Warorot Market i Chinatown. Sidstnævnte henvender sig især til de lokale og har et helt andet udbud og priser end de mere turistrettede markeder.

Chiang Mai byder selvfølgelig også på storcentre, hvis du er mere til indkøb med aircondition. Læs mere om shoppingmulighederne i artiklen om Chiang Mai.

Besøg en elefantlejr

Der findes flere elefantlejre i omegnen af Chiang Mai. Hvis du vil se de snabelbefængte kæmper på nær hold, så besøg en elefantvenlig lejr, den slags udmærker sig ved ikke at tilbyde elefantridning.

Bemærk, at jo færre ting du kan gøre med elefanterne, jo bedre er det for elefanterne. Du kan finde beskrivelser og sammenligne elefantlejre på Backpackers Wanderlust.

Dagtur til Chiang Rai

Hvis du savner flere udflugter end turboderne tilbyder, så kan du tage et smut til Chiang Rai, der ligger 3½-4½ timers kørsel væk med bus. Godt 3 timer, hvis du kører i personbil. I Chiang Rai finder du The White Temple og Black House, der begge er et besøg værd. Læs mere i artiklen Chiang Rai. Med tanke på den lange køretur, vil det nok være en god ide med mindst en overnatning i Chiang Rai.

Tags: Aktiviteter - Chiang Mai - Chiang Rai - Zip-line - White water rafting - Shopping - Elefanter - Black House - White Temple - Chiang Dao - Doi Inthanon - Doi Suthep - Botanisk have

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: