Jordskulpturer

Thailand byder på nogle helt specielle jordskulpturer, som er formet af naturen.

Tags: Natur - Lalu - Sa Kaeo - Sao Din - Nan - Phae Mueang Phi - Phrae - Aktiviteter

Naturen er lidt af en kunstner. Den kan skabe flotte landskaber og imponerende landskaber, som fx Grand Canyon i USA, Victoria-vandfaldene i Australien, kalkstensklipperne i Phang Nga Bay og de store, enkeltstående ørkenklipper, som du kender fra så mange amerikanske westerns, hvor de agerer imponerende baggrund for såvel helt som skurke.

Og sidstnævnte har faktisk nogle slægtninge i en mere overkommelig størrelse i Thailand. De står også noget tættere sammen, så de ikke er spredt over helt så stort et område.

De thailandske "klipper" består af jord, og de er skabt af vind og vejr, der lige så stille har formet dem gennem århundreder. Du finder de specielle jordskulpturer tre forskellige steder i Thailand. Billedet ovenfor og de næste tre er fra Lalu, der ligger i provinsen Sa Kaeo i den sydøstlige del af Thailand, 375 km fra Bangkok:

Lalu har fået lov at passe sig selv, og vejen hertil er svært tilgængelig. Du kan sandsynligvis ikke komme helt frem i bil - det afhænger af vejens beskaffenhed på den valgte årstid. Hertil kommer, at jordskulpturerne er spredt over et stort område, så du simpelthen ikke kan få set det hele til fods. Kører du på to hjul, skal du være opmærksom på, at vejen sine steder er for viderekomne. Også her afhænger sværhedsgraden af årstid og vejr.

De to andre steder ligger i den nordlige del af Thailand, ikke så forfærdeligt langt fra hinanden. Sao Din ligger i provinsen Nan, og er en velplejet naturpark, som du kan køre helt frem til ad en fin, asfalteret vej. Skulpturerne ligger knap så spredt som i Lalu, så det er mere overkommeligt at få set dem alle, og der er lavet en markeret sti gennem området, så du ikke farer vild.

Skulpturerne i Sao Din er også højere end i Lalu. I Lalu er de fleste mellem to og tre meter høje, de fleste i Sao Din er en lille smule højere, men her er også nogle, som er op til ti meter høje, hvis mit øjemål ikke snyder mig. Billederne her er fra Sao Din:

Og endelig kan du finde tilsvarende jordskulpturer i Phae Mueang Phi, som ligger i provinsen Phrae, cirka 60 km fra Sao Din i fugleflugtslinje. Jeg har endnu ikke været i Phae Mueang Phi, så du må undvære billeder derfra, men forskellen er nok ikke så stor fra Lalu og Sao Din.

Besøger du et af de tre steder, skal du regne med at bruge to til tre timer for at få set herlighederne. Sørg for at tage vand med, da det kan være temmelig varmt at gå rundt mellem jordskulpturerne. Der er gratis adgang alle tre steder.

GPS til Lalu: 14.051497, 102.575651

Bemærk, at hvis du kører til Lalu, og du på Google Maps finder en anden vej tilbage til hovedvejen, nord om søen Huai Yang, så lad være med at lade dig lokke til at tage den. Det er reelt kun en sti, som absolut kun er farbar på to hjul - og det er den heller ikke. Jeg måtte opgive og vende tilbage, da jeg skulle over en lille bro, som ikke var der.

GPS til Sao Din: 18.303611, 100.753333

GPS til Pha Mueang Phi: 18.180268, 100.204815. Denne placering skal dog tages med et lille forbehold, da jeg ikke har været her, men har fundet vejen på Google Maps.

Tags: Natur - Lalu - Sa Kaeo - Sao Din - Nan - Phae Mueang Phi - Phrae - Aktiviteter

Andre artikler om aktiviteter i Thailand:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Onsdag d. 08. april

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.