Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Similan Islands

Fantastisk natur over og under vandet.

Tags: Similan Islands - Phang Nga - Khao Lak - Phuket - Dykning - Snorkling - Strand - Aktiviteter - Nationalpark

Similan Islands er 9 øer, der ligger cirka 60 km vest for ferieområdet Khao Lak på Thailands vestkyst, et par timers kørsel nord for feriebyerne på Phuket. Farvandet omkring Similan Islands regnes som et af verdens bedste dykker- og snorklingsteder - og det bedste i Thailand - ligesom øerne byder på nogle af Thailands bedste strande med hvidt sand og krystalklart vand.

Similan Islands er en del af Similan National Park, der har opsat begrænsninger for adgang for at sikre naturen og de besøgende. Det er fx ikke tilladt at gå i land på Ko Huyong, der ellers har den længste og bredeste strand af samtlige øer. Forbuddet skal beskytte havskildpadderne, der lægger deres æg i strandsandet.

Kun to af øerne må besøges af turister. Der er desuden helt lukket for adgang til nationalparken i regnsæsonen, fra d. 16. maj til den 31. oktober.

Det er ikke kun for at beskytte naturen, at parken lukker - det kan være livsfarligt at sejle ud til øerne i regnsæsonen. Der findes turudbydere, der tilbyder ture, selvom nationalparken er lukket. Hold dig fra dem.

OBS! Den lukkede periode kan afvige fra år til år.

Dykning

Selvom de to tilladte Similan-øer byder på nogle særdeles lækre strande, så er strandene kun en ekstra bonus for de fleste af de besøgende. De besøgende kommer nemlig ikke for at dovne hele dagen på en strand eller for naturen på øerne, de kommer for naturen under vandet.

Har du allerede dykkercertifikat, kan du uden videre dykke på opdagelse og nyde koralrev, havskildpadder, Nemo og hvad du ellers møder på din vej.

Har du ikke dykkercertifikat, kan du tage et. Det er forholdsvis billigt, og med sine omkring 28 grader er vandet noget mere behageligt at lære at dykke i end hjemme i Danmark. Og så er fiskene her lidt mere spændende at se på end sild og rødspætter.

Du kan finde en liste over udvalgte udbydere af dykkerkurser på Similan Islands, hvor du også kan finde udbydere af dykkerture og læse mere om dykning ved Similan Islands.

Vær opmærksom på, om din rejseforsikring dækker dykning.

Vil du nøjes med snorkling, er det selvfølgelig også muligt. Selvom de fleste ture er henvendt til dykkere, så findes der også ture for dem, der vil snorkle sig gennem vandet uden tungt og besværligt dykkerudstyr.

Sådan kommer du til Similan Islands

Du vil sikkert også gerne nyde lidt ferie andre steder i Thailand end udelukkende ved Similan Islands. Det vil nok blive lidt ensformigt og kedeligt at dykke i 14 dage i træk.

Du kan med fordel holde resten af din ferie i en af feriebyerne på Phuket, hvorfra du kan komme til Khao Lak i løbet af to til tre timer. Eller du kan holde afslapningsferie i selve Khao Lak.

Transport til feriebyerne på Phuket og i Khao Lak er nemmest med fly til Phukets lufthavn, enten direkte fra Danmark eller fra Bangkok. Herfra kan du så tage en taxi eller en minibus frem til dit hotel.

Det tager mellem 3 og 5 timer at sejle de cirka 50 km. fra Khao Lak og ud til Similan Islands med en båd eller godt 1 time med speedbåd.

Du kan købe ture til Similan Islands i en dykkerskole på dit feriested eller på dens hjemmeside; de arrangerer vist alle ture til Similan Islands.

Arrangøren af dykkerturen vil typisk sørge for transport hele vejen fra dit hotel på Phuket/i Khao Lak og ud til øerne. Der er mulighed for dagture og ture over flere dage, hvor der så er overnatning på båden.

Bemærk, at ture med udgangspunkt fra Phuket betyder, at du først skal tilbringe et par timer eller mere på landevejen frem til båden. Det er ikke så praktisk, hvis du vil på en en-dages tur. Det bedste udgangspunkt for en dykkertur er Khao Lak.

Det koster 500 baht (500 baht) for adgang til nationalparken og yderligere 200 baht (200 baht) pr. dag, hvis du dykker.

Overnatning på/ved Similan Islands

Hvis du ikke vil nøjes med en dagtur, er der mulighed for overnatning på/ved øerne. Nationalparken tilbyder overnatning i hytte eller telt. Og nogle af turbådene tilbyder overnatning på båden, såkaldt liveaboard.

Bemærk, at der er yderst begrænset plads til overnatning på land, og i højsæsonen kan det også være svært at finde overnatning på en båd, så du bør bestille i god tid. Møder du fx blot op i Khao Lak, og du vil bestille en tur med overnatning i løbet af samme uge, kan du ikke forvente, at der er plads.

OBS! Med virkning fra 2018 er overnatning på Similan Islands indtil videre blevet forbudt for at beskytte naturen. Desuden er liveaboard-overnatning blevet begrænset, så det kun er visse dykkerskoler, der må tilbyde overnatning på båden.

Bestilling af liveaboard sker hos turarrangørerne/dykkerskolerne.

Tags: Similan Islands - Phang Nga - Khao Lak - Phuket - Dykning - Snorkling - Strand - Aktiviteter - Nationalpark

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: