Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Chao Phraya Skypark

Nyd udsigten over Bangkoks Chao Phraya-flod fra en skypark.

Tags: Chao Phraya Skypark - Aktiviteter - Bangkok - Chao Phraya - Floder - Udsigt - Wat Arun - Park

Bangkok har gjort noget ud af byfornyelse i de senere år, hvilket har givet de fastboende og turister nogle nye åndehul og nye muligheder for at tage billeder af seværdigheder og af sig selv og andre med interessante baggrundsmotiver. En af nyhederne er Chao Phraya Skypark, der er anlagt på en bro over floden Chao Phraya.


Tidligere forholdt Bangkoks bystyre sig typisk med ligegyldighed over tingenes tilstand. Et godt eksempel på det er tre bytogslinjer, der blev påbegyndt midt i 80'erne, men som blev opgivet i 1992. Det efterlod en masse betonsøjler på de tre planlagte linjers vej gennem byen.

Nogle blev senere brugt af den mørkegrønne skytrain-linje, der åbnede i 1999, mens andre bare fik lov at stå i bybilledet som minde om store planer, der aldrig blev til noget.

Men efter mere end 30 år har nogle af de grimme mindesmærker fået nyt liv. De bærer nu Bangkoks første skypark, Chao Phraya Skypark, der som navnet antyder går over floden Chao Phraya.

Skyparken er en 280 meter lang og 8,5 meter bred, beplantet gangbro, og den byder på en storslået udsigt over floden garneret af skyskrabere og det imponerende Wat Arun i det fjerne. Parken er sine steder niveaudelt hvor den deles i to, og hvor den nederste del har siddepladser i skygge. Andre steder er der trin, hvor du kan sidde og nyde udsigten.

En park giver normalt fred og ro og et afbræk fra storbyens larm og ræs. Det får du dog ikke her. Skyparken flankeres på hver side af den todelte Phra Pok Klao Bridge, der lader billister køre over på den anden side af floden.

Og det er desværre ulempen ved skyparken, trafikstøjen betyder nemlig, at du ikke vil have lyst til at sidde her og nyde udsigten i alt for lang tid ad gangen.

Udsigten er ellers fin. Mod sydøst har du udsigt over Chao Phraya omkranset af skyskrabere:

Mod nordvest er der færre skyskrabere, til gengæld kan du se Wat Arun i det fjerne:

Om dagen bruges Chao Phraya Skypark først og fremmest som gangbro for at komme over floden for gående og cyklister. Men der kommer flere besøgende omkring solnedgangstid for at nyde udsigten over floden, og selve skyparken bliver også lidt mere hyggelig, når aftenlyset tændes.

Det ville naturligvis ikke være en rigtig park uden planter, og her har man anstrengt sig for at tilbyde et varieret udbud af tropiske planter, der er hårdføre nok til at kunne klare livet på en betonbro. De forskellige arter er forsynet med små skilte med oplysninger om planterne, omend nogle af skiltene kun bringer det latinske navn med latinske bogstaver, mens resten af teksten er med thailandske bogstaver.

Men planterne kan ikke skjule, at parken først og fremmest består af beton. Har du lyst til at se lidt mere grønt efter at have besøgt Chao Phraya Skypark, finder du nogle mere traditionelle parker i begge ender af broen, omend de absolut ikke hører til blandt de bedste parker i Bangkok.

Chao Phraya Skypark åbnede d. 25. juni 2020, og det har kostet 130 millioner baht (130 millioner baht) at anlægge parken på den ubrugte toglinje. Parken er åben fra klokken 5 til 20. Der er en elevator i begge ender til gangbesværede (og dovne), den var dog ikke mulig at bruge ved mine besøg.

Den nordlige ende af Chao Phraya Skypark (mod Chinatown) ligger ikke langt fra et andet byfornyelsesprojekt, Klong Ong Ang, der er en renoveret kanal med aftenmarked fredag, lørdag og søndag. Klong Ong Ang er absolut et besøg værd! Markedet åbner ved 16-tiden, så du kan besøge markedet, tage en afstikker til skyparken ved solnedgang og så gå tilbage og nyde underholdningen og madboderne på aftenmarkedet igen bagefter. Der er ca. 300 meter mellem den sydlige ende af Klong Ong Ang og Chao Phraya Skypark.

Sådan kommer du til Chao Phraya Skypark

Taxier kører dig gerne til skyparken, men hvis du vil undgå trafikkøer, kan du tage metroen (MRT) to Sanam Chai Station, der er dog en 800 meter gåtur fra stationen til parken. Vil du besøge Klong Ong Ang på vejen til skyparken, skal du i stedet stå af på metrostationen Sam Yot. Her er gåturen lidt længere, men der er mere at se på undervejs.

Læs mere om de forskellige bytog i artiklen Metro, Skytrain og andre bytog.

Du kan også ankomme ad søvejen, tag den orange flodbus på Chao Phraya, og stå af ved Memorial Bridge, også kendt som N6. Det er for øvrigt en af de smukkeste kajstationer i Bangkok. Fra kajen er der kun 100 meter til Chao Phraya Skypark.

Jeg har indsat både Chao Phraya Skypark og den renoverede Klon Ong Ang på mit kort over Bangkok på Google Maps.

Tags: Chao Phraya Skypark - Aktiviteter - Bangkok - Chao Phraya - Floder - Udsigt - Wat Arun - Park

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: