Tag vandvejen i Bangkok

Flodbusser, kanalbusser, vandtaxier og sightseeing-ture på Chao Phraya-floden og gennem Bangkoks kanaler.

Bangkok er også kendt som Østens Venedig, fordi byen gennemstrømmes af en flod og utallige kanaler. Vandvejene kan dels bruges til hurtig transport uden om de mange trafikpropper på de asfalterede veje, og dels til sightseeing.

Hvis du vil opleve Bangkok fra vandsiden, kan du leje en vandtaxi i form af en long tail boat, eller du kan tage på forskellige sightseeing-ture med selskaber, der har specialiseret sig i den slags. Priserne kan dog rangere fra høje til vanvittige. Især med tanke på, at du bare kan tage på sightseeing i en af de mange flod- og kanalbusser, hvis priser er yderst overkommelige. Medmindre du har specielle ønsker, vil jeg anbefale flod- og kanalbusserne.

Du kan læse lidt om de forskellige vandveje nedenfor, langt den mest populære for turister er floden Chao Phraya.

Chao Phraya

Du finder utallige seværdigheder langs floden Chao Phraya, heriblandt Grand Palace og Wat Arun, og der er let adgang til fx Khao San Road og Chinatown Market fra floden. Og så kan du jo også opleve selve floden med dens sejlende trafik i form af sightseeing-både, flodbusser og long tail boats, der agerer vandtaxier. Her er også sejlende butikker, der tilbyder forfriskninger og souvenirs til de forbisejlende. For ikke at nævne livet langs bredderne, hvor du fx kan se børn bade i det ellers ikke særligt appetitlige vand.

Der er flere selskaber, der tilbyder sigtseeing på floden, men med en enkelt undtagelse, er det til stærkt opskruede priser, der sagtens kan koste det 10- eller 20-dobbelte af den ene undtagelse: En flodbus, der er specielt rettet mod turister.

Hvis du vil på en halv- eller heldagstur, langt fra de lokale beboere og måske have mad ombord, så tag en af de dyre ture, men ellers vil jeg klart anbefale enten de almindelige flodbusser eller den rettet mod turister.

Flodbusserne drives af Chao Phraya Express Boat, der byder på fem linjer ad floden, og det er koster ikke ret meget at sejle med. Tager du fx den grønne linje, der strækker sig 21 kilometer, koster det 32 baht (cirka 6 kr.) fra endestation til endestation.

De fem linjer adskiller sig ved deres længde, og hvor flodbusserne stopper. Linjerne markeres med flag i forskellige farver på busserne, grøn, gul, orange, blå - og så en flagløs linje.

Gult flag

Den gule linje er en ekspres-bus, der kun har få stop, mens den flagløse linje holder ved alle stoppesteder.

Prisen for den blå linje, turistlinjen, er højere end for de andre linjer, men prisen er stadig langt lavere end, hvad arrangørerne af sightseeing-ture forlanger. En billet koster 50 baht, uanset hvor langt du vil, men færgen fungerer desuden som en hop on hop off-færge, hvor du med en dag-billet kan hoppe af for at tage en seværdighed i nærmere åsyn for så at hoppe på næste færge og fortsætte til den næste seværdighed. Prisen for en dag-billet er 180 baht, og der er rabat ved køb af flere billetter. Du kan læse mere på turistlinjens hjemmeside.

Vil du besøge bestemte seværdigheder, så sørg for, at du kommer med en bus, der stopper dér. Du kan finde en oversigt over ruter og stoppesteder på Chao Phraya Express Boats hjemmeside. Linjerne har forskellige sejltider, dem kan du finde på denne side.

Du kan se de forskellige stoppesteder langs floden på mit kort over Bangkok på Google Maps.

Du køber billetten ombord; du skal blot tage plads, så skal billetsælgeren nok finde dig. Står du af undervejs, fx for at besøge Wat Arun, Grand Palace, eller hvad du ellers vil se nærmere på, skal du købe en ny billet i den næste båd, du tager. Køber du en dag-billet til den blå linje, skal du selvfølgelig blot præsentere billetten, hver gang du stiger ombord.

Dag-billetten kan også købes på nettet, men den elektroniske billet lider af en seriøs mangel, da den skal ombyttes til en papirbillet, før du kan komme ombord, og det kan kun gøres på to af stoppene: Sathorn og Tha Maharaj. Følg ovenstående link til turistlinjen for at læse mere om køb af billetter online.

Seværdigheder langs Chao Phraya

Hvis du vil besøge Grand Palace, skal du stå af på Tha Chang. Det vrimler med folk, der vil snyde dig omkring Grand Palace. Ignorer alle, der tilbyder at hjælpe dig med at finde indgangen, eller hvad de ellers foreslår. Når du stiger af færgen på Tha Chang, skal du gå ind mod land og over en vej. Fortsæt med den hvide mur på din højre hånd, indtil du kommer til indgangen. Der vil som regel være en masse andre på vej mod paladset, som du kan følge.

Det koster 500 baht at komme ind i Grand Palace, og der er åbent for adgang 8:30-15:30 hver dag – dog kan der (meget sjældent) være lukket i forbindelse med offentlige arrangementer. En del af dem, der vil snyde dig, vil fortælle, at der er lukket lige netop denne dag, men de kan foreslå et andet sted, du kan besøge.

Bemærk, der er krav til din påklædning, som du kan se på nedenstående billede:

Det fremgår ikke direkte af billedet, men der er forbud mod bare fødder. Du skal således have sokker på, hvis du går med sandaler eller klip-klapper. Det er muligt at leje beklædning ved indgangen, hvis du er kommet af sted uden passende påklædning.

En anden meget populær og meget imponerende seværdighed er Wat Arun, også kendt som The Temple of Dawn.

Nogle linjer stopper direkte ved Wat Arun, mens andre stopper på den modsatte bred af Chao Phraya; er du kommet med en "forkert" linje, skal du stå af på Tha Tien og herefter krydse floden med en færge. Ved mange af stoppestederne langs floden er der færger, der sejler på tværs af floden. Prisen for at krydse floden er overkommelig, typisk 5 baht eller mindre, altså under 1 krone.

Ligesom ved Grand Palace er der også mange, der vil forsøge at snyde dig ved Wat Arun. Ignorer alle "venlige" mennesker - især dem, der kontakter dig uopfordret. Der er åbent mellem 8:00 og 17.30 hver dag, og adgang koster 50 baht. Kom i god tid, før der lukkes, da du ellers måske ikke får lov at komme ind.

Du vil i det hele taget møde folk, der vil forsøge at snyde dig eller tage overpris, på alle turiststederne langs floden. Det samme gælder, hvis du forsøger at hyre en vandtaxi. Det er også tænkeligt, at nogle vil forsøge at sælge dig billetter til de krydsende færger til en højere pris end den reelle pris.

Du skal af på Phra Arthit, hvis du vil besøge Khao San Road, mens Chinatown Market er i gåafstand af Rachawongse. Vil du fortsætte med tog, kan du stå af på Sathorn og gå de ca. 150 meter til BTS-stationen (skytrain) Saphan Taksin.

Vandtaxi

Du kan som nævnt hyre en vandtaxi i form af en long tail boat, hvis der er ting du vil se, som ikke ligger på kanalbussernes ruter, eller hvis du vil ned af nogle af de mange sidekanaler, hvor du kan se hvordan folk lever langs kanalernes bredder.

De opgivne priser kan svinge temmelig meget, fra 500 baht til over 3.000 baht for 1 til 1½ times sejlads, hvis du/I har båden alene. Jeg vil anbefale, at du forhandler om prisen, og du skal ikke skamme dig over at byde lavt, hvis du byder med et smil. 1.500 baht lader til at være, hvad de fleste vandtaxier forlanger for 1½ times sejllads – du bør kunne forhandle dig til en pris i det område eller lavere.

Når du forhandler pris, så aftal også, hvad prisen dækker (fx sejlads til et bestemt sted, eller i hvor lang tid – og hvor mange personer), så du sikrer dig mod, at der bliver pålagt ekstra bagefter.

Det kan dog være svært at forhandle prisen ned, hvis der er andre bådejere i nærheden. Det er desuden nok nemmest at få en billig pris hen på eftermiddagen, hvor de kan frygte, at der ikke kommer andre kunder.

Hyr kun en vandtaxi direkte hos kaptajnen. Jeg har hørt om svindlere, der formidler ture, hvor de aftaler én ting med turisten og en helt anden med kaptajnen.

Du kan leje vandtaxier ved flere af stoppene langs Chao Phraya, fx på Wat Arun, på Saphan Taksin og på Ta Chang ved Grand Palace.

San Saeb

Kanalen San Saeb bruges hovedsageligt af de lokale til at komme tværs gennem Bangkok uden at sidde fast i trafikpropperne. Vær opmærksom på, at der kan være temmelig mange passagerer i myldretiden, og de står på spring for at komme først på eller af bådene.

Der har været nogle uheld, hvor folk er røget i vandet, så man har iværksat tiltag, der skal mindske risikoen og fx forhindre folk i at hoppe på eller af, før båden holder stille. Jeg har ikke selv være med siden, så jeg ved ikke, hvor effektive tiltagene har været. Hvis du vil på sightseeing på San Saeb, så vil jeg anbefale, at du gør det uden for myldretiderne, fx mellem 9:30 og 14:30. Bådene sejler fra 5:30 til 20:30 på hverdage og fra 5:30 til 19:00 i weekenden og på helligdage.

Der er to linjer på San Saeb, Golden Mount Line, der sejler fra den vestlige ende og frem til Pratunam, og NIDA Line, der sejler fra Pratunam og østpå. Prisen er 10-20 baht (cirka 2-4 kroner) afhængig af, hvor langt du skal. Du køber billetten ombord, og den samme billet kan bruges, hvis du laver en omstigning på Pratunam. Der er ca. 20 minutter mellem bådene uden for myldretiden. Du kan se ruterne og stoppestederne på mit kort over shoppingmuligheder og flod- og kanalbusser på Google Maps.

Den vestlige endestationen, Panfa Leelard, er i gåafstand af Khao San Road. Vil du på shopping i nogle af Bangkoks utallige storcentre, skal du stå af på Pratunam. Her er du tæt på CentralWorld, Pratunam Market og Platinum Fashion Mall.

Vil du besøge storcentret MBK, der lægger grund til over 2.000 butikker, skal du stige af på Hua Chang og gå mod syd. Ved siden af MBK finder du BTS-stationen (skytrain) National Stadium. Hvis du blot vil skifte til BTS-linjen, så gå i stedet mod nord, hvor du finder BTS-stationen Ratchathewi - du sparer knap 100 meter ved at gå mod nord.

På Asoke-Petchaburi kan du skifte til MRT-metroen på stationen Petchaburi og til stationen Makkasan på airport-linjen. På Chit Lom kan du skifte til BTS (skytrain) på stationen Chit Lom – trods de ens navne er der cirka 600 varme meter at gå (nogle steder vil du se navnene stavet som Chidlom).

Der er desuden planer om en særlig turist-linje, der efter planen skal starte fra Pratunam på San Saeb-kanalen og fortsætte ad Banglumpoo-kanalerne i området omkring Khao San Road.

Et par tips

Sidder du foran i kanalbusser eller vandtaxier kan turen være lidt bumpet, mens du længere tilbage i båden er mere udsat for vandsprøjt.

Bliver du i en vandtaxi mødt af en båd, der vil sælge dig souvenirs eller andet, så vær opmærksom på, at priserne ikke er billige. Køb kun, hvis du vil kunne fortælle dem derhjemme, at du har købt tingen på floden.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Transport - Chao Phraya - San Saeb - Bangkok - Grand Palace - Wat Arun - Long tail boat - Kanaler - Floder - Shopping - Skytrain - Metro


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Tag vandvejen i Bangkok
Tags: Transport - Chao Phraya - San Saeb - Bangkok - Grand Palace - Wat Arun - Long tail boat - Kanaler - Floder - Shopping - Skytrain - Metro
Sightseeing på vandet Bangkok er også kendt som Østens Venedig, fordi byen gen­nem­strøm­mes af en flod og utal­lige kanaler. Vand­vejene kan dels bruges til hur­tig tran­sport uden om de mange trafik­propper på de asfal­terede veje, og dels til sight­seeing. Læs om flod­busser, vand­busser, vand­taxier og sight­seeing­ture og om floden Chao Phraya og kanalerne.
Sukhothai
Tags: Sukhothai - Ruiner - Templer
Sukhothai Før Bangkok var der Ayutthaya. Og før Ayutthaya var der Sukhothai. Læs om Thailands første hovedstad og besøg ruinerne i Sukhothai Historical Park, der ligger ca. 400 km nord for Bangkok.
Mae Hong Son Loop
Tags: Mae Hong Son - Chiang Mai - Pai - Motorcykel - Scooter - Natur - Doi Inthanon - Jungle - Vandfald - Templer - Udsigt
Mae Hong Son Loop Mae Hong Son Loop er en popu­lær rute for især motor­cyk­ler og scoo­tere gennem Nord­thailands bjerg­rige områder, og den byder på mas­ser af se­vær­dig­heder undervejs.
Meget stor Buddha
Tags: Buddha - Templer - Ang Thong - Ayutthaya - Luang Phor Thuad
Meget stor Buddha I provinsen Ang Thong finder du Thailands højeste statue, der måske ikke overraskende forestiller Buddha. Det er samtidig verdens 8. højeste statue.

Templet, der ligger godt 100 km nord for Bangkok, byder også på nogle små velfriserede haver og nogle drabelige scener med statuer i naturlig størrelse.
Til tops i Thailand
Tags: Doi Inthanon - Chiang Mai - Mae Hong Son - Vandfald
Doi Inthanon Hvis du går og tror, at det altid er varmt i Thailand, så kan du godt tro om. Faktisk kan tem­pe­ra­tu­ren falde til under fryse­punk­tet - i hvert fald hvis du be­søger Thailands højeste punkt på Doi Inthanon i pro­vinsen Chiang Mai. Læs mere om Doi Inthanon og de ting, der er at se på vejen mod toppen.
Find Nemo ved Similan-øerne
Tags: Similan Islands - Dykning - Snorkling - Strand - Khao Lak - Phuket - Phang Nga
Similan Islands Similan-øerne i Thai­land byder på et af ver­dens bed­ste dyk­ker­ste­der. Tag på dag­tur fra Khao Lak til øerne, eller over­nat på en af øerne eller på båden. Som bonus kan du slikke sol på nogle af Thai­lands bedste strande.
Klap ikke en tiger
Tags: Tiger - Kanchanaburi - Munke - Dyrevelfærd
Tiger Temple Turister flokkes til Tiger Temple i pro­vin­sen Kan­chana­buri, hvor mun­kene mod be­ta­ling til­by­der dem at fod­re og klap­pe en tiger­unge eller gå en tur med en fuld­vok­sen tiger. Og selv­føl­ge­lig tage bil­le­der af op­le­vel­sen. Læs, hvor­for du bør holde dig væk.
Aktiviteter i Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Aktiviteter - Flydende marked - Shopping - Delfiner - Golf - Ladyboys - Udsigt - Templer
Aktiviteter i Pattaya Selvom Pattaya mest er kendt for sine nat­lige akti­vi­teter for voksne, så bydes der også på mange akti­vi­teter for børn og i dag­timerne. Læs mere om fx zoo­lo­giske haver, et inter­aktivt kunst­mu­seum, go-kart-kørsel, de utal­lige golf­baner og en helt vild acceleration.
Thailand på to hjul
Tags: Motorcykel - Scooter - Natur - Transport
Thailand på to hjul Hvorfor nøjes med de sæd­van­lige turist­steder, når Thai­land har så meget mere at byde på. Du op­le­ver og ser meget mere, hvis du rejser rundt i landet, og det be­hø­ver ikke blot at være med tog, bus eller fly. Du kan også selv køre. Læs mere om selv at køre rundt i Thai­land på to eller flere hjul.
Ayutthaya, verdens største by
Tags: Ayutthaya - Ruiner - Templer
Ayutthaya Ayutthaya var hoved­stad i Siam (Thailand) frem til 1767, hvor byen blev ind­ta­get og brændt ned af bur­me­sis­ke styr­ker. I dag fin­der du man­ge im­po­ne­ren­de og spæn­den­de rui­ner i den gam­le ho­ved­stad, der blev op­ta­get på UNESCO's ver­dens­arvs­lis­te i 1991. Ayutthaya lig­ger cir­ka 75 km. nord for Bangkok og egner sig fint til en dag­ud­flugt eller et par dages ophold.
Festival og kvægløb
Tags: Chonburi - Kvæg - Festival
Kvægløb i Chonburi Chonburi lægger jord til et år­­ligt dyr­­skue, men det er ikke helt som et dansk dyr­­skue. Kø­­er­­ne er mere pyn­­te­­de, og de lø­­ber be­­ty­­de­­ligt hur­­ti­­ge­­re! Læs om køer, der er mere far­­ve­­ri­­ge end Cow Pa­ra­de-kø­erne, og om kvæg­­løb, hvor kvæ­­get og dets ryt­­tere skal ud på en 100 meter lang spurt.
Emerald Pool
Tags: Krabi - Emerald Pool - Hot springs
Emerald Pool Bad i en fortryl­lende skov­sø i pro­vin­sen Krabi. Emerald Pool (Sa Moraket) er et yndet mål for såvel tu­ris­ter som loka­le, der vil have en svøm­me­tur i skov­søens meget klare vand, der frem­står med en flot sma­ragd­grøn farve på grund af bun­dens farve. Skov­søen lig­ger ikke langt fra en po­pu­lær varm kilde, så du kan få to dyp på én tur.
Varme kilder i Krabi
Tags: Krabi - Hot springs - Emerald Pool
Varme kilder Hvis bade­van­det i det syd­lige Thai­land med sine knap 30 gra­der er for koldt, kan du tage et bad i en af pro­vin­sen Krabis var­me kil­der. Læs mere om Namtok Rawn, hvor du kan bade i et 40-42 grader varmt vand­fald, og om et par andre varme kilder.
Svøm med delfiner
Tags: Chanthaburi - Delfiner - Dyrevelfærd - Pattaya
Svøm med delfiner I Thailand kan du se del­fin­show og selv få lov at ud­føre tricks med del­fi­nerne, lige­som du kan svøm­me med dem. Læs om del­fin­showet i Oasis Sea World, og læs også, hvor­for ikke alle shows er lige anbefalelses­værdige.
Flagermustemplet Wat Pho Bang Khla
Tags: Chachoengsao - Templer - Flagermus
Flagermustempel Se nogle meget store flagermus i et tempel to timers kørsel fra Bangkok og fra Pattaya. De kan have et vingespænd på over 150 cm, og de bærer det latinske navn Pteropus vampyrus. Når du ser dem flyve tæt forbi dig, vil du uværgerligt tænke på Dracula!
Magisk pavillon i Tham Phraya Nakhon
Tags: Tham Phraya Nakhon - Hule - Prachuap Khiri Khan - Hua Hin
Tham Phraya Nakhon I provinsen Prachuap Khiri Khan, ikke så langt fra turist- og kongebyen Hua Hin, finder du en skjult eventyrverden og en magisk pavillon i hulen Tham Phraya Nakhon. Er du på de kanter, er hulen så rigeligt et besøg værd.
Erawan Cave
Tags: Aktiviteter - Nong Bua Lamphu - Loie - Erawan Cave - Hule
Erawan Cave Erawan Cave lader dig tage et smut gen­nem et bjerg via en ræk­ke na­tur­li­ge hu­ler. Du får rørt ben­musk­ler­ne, og får sam­ti­dig en flot ud­sigt fra hu­lens to ud­gan­ge, der beg­ge lig­ger højt op­pe på et bjerg. Era­wan er det thai­land­ske navn for hin­du­gu­den In­dras hvi­de ele­fant med tre hoveder.
Gammelt Khmer-tempel i Phanom Rung
Tags: Buriram - Phanom Rung - Prasat Muang Tam - Ruiner - Isaan - Aktiviteter
Phanom Rung Før Thailand blev Thailand, var der Khmer-riget. Det om­fat­tede Cam­bod­ja, det syd­lige Viet­nam og store dele af Laos og Thai­land. De bedst kendte res­ter af Khmer-riget er dets gam­le hoved­stad Angkor i Cam­bod­ja, men du kan også finde res­ter i Thai­land, bl.a. i Phanom Rung, der lig­ger i pro­vin­sen Buri­ram i den syd­øst­lige del af Thailand.
Turistvenlig mad i Patong
Tags: Mad - Patong - Udsigt
Number 6 Restauranten Number 6 i Patong byder på god og billig thai­landsk mad til­passet turist­ganer. I den gamle afde­ling må du ofte stå i kø for at få en plads. Den nye afde­ling på en bjerg­side byder på mere plads - og en noget speciel (og gratis) køre­tur op af bjerget.
Naga Fireballs
Tags: Nong Khai - Fireballs - Fup - Mekong - Søslange - Phon Phisai - Isaan - Festival
Naga Fireballs Oplev fest­lig­he­der­ne ved Mekong-flodens bred i Nong Khai i for­bin­del­se med Naga Fire­ball Fes­ti­val. Her kan du op­le­ve sø­slan­gen Naga ud­spyde ild­kugler fra sit leje på Mekong-flodens bund. I hvert fald i hen­hold til folk­loren. Ild­kug­ler­ne er vir­ke­lige nok, men måske for­kla­rin­gen er lidt mere jordnær.
Miniørken i Thailand
Tags: Jordskulpturer - Lalu - Sa Kaeo - Sao Din - Nan - Phae Mueang Phi - Phrae - Natur
Miniørken i Thailand I Thailand kan du finde mini­udgaver af det ørken­land­skab med enkelt­stående kæmpe­klipper, som du kender så godt fra ameri­kanske westerns. Her er det blot jord, der er eroderet og skulp­tureret af naturens hånd ved hjælp af vind og vejr. Du finder jord­skulp­turerne tre for­skel­lige steder i Thailand. Læs mere ...
Flydende marked
Tags: Shopping - Flydende marked - Ratchaburi - Samut Songkhram - Aktiviteter - Chachoengsao
Flydende marked Thailand lægger vand til mange flydende markeder. Bliv padlet rundt mellem både, der tilbyder frisk frugt, mad og souvenirs. Læs især om det mest populære af de flydende markeder, Damnoen Saduak Floating Market.
Tempel i et træ
Tags: Templer - Samut Songkhram - Aktiviteter
Tempel i et træ Wat Bang Kung i provinsen Sa­mut Song­khran er et gam­melt tempel, der i dag er vokset ind i et træ som et andet Tor­ne­ro­se-slot. Læs mere om tem­plet og andre se­vær­dig­he­der i nærheden.
Marked på skinner
Tags: Maeklong - Shopping - Tog - Samut Songkhram - Aktiviteter
Maeklong Marked Markedet i Maeklong er ikke som andre mar­ke­der i Thai­land - el­ler i res­ten af ver­den. Det er pla­ce­ret på og langs tog­skin­ner­ne, li­ge før Mae­klong Sta­tion. Når to­get kom­mer, ryk­kes va­rer­ne til si­de. Læs me­re om det yderst spe­ci­el­le marked.
Tempel af flasker
Tags: Templer - Flasker - Sisaket - Isaan
Tempel af flasker Hvad sker der, når de ellers mådeholdne buddhistiske munke slår sig på flasken? Det kan du opleve i templet Wat Pa Maha Chedi Kaeo, også kendt som Wat Lan Kuad, der betyder Tempel af en million flasker.
Behandling i Thailand
Tags: Tandlæge - Operation - Briller
Behandling i Thailand Du kan ofte spare mange penge ved at få foretaget kosmetiske operationer og andre medicinske behand­linger i Thailand. Det være sig en hår­trans­plan­ta­tion, en fedt­sugning, en bryst­ope­ration til større eller mindre bryster eller en ny krone på tæn­der­ne. Du kan også spare penge ved at købe briller i Thailand.
Phuket Town weekend-marked
Tags: Phuket - Shopping - Mad - Patong - Kata-Karon - Kamala - Phuket Town
Phuket Town weekend-marked Weekend-markedet i Phuket Town byder både på shop­ping med bil­ligt tøj og sou­ve­nirs og spæn­den­de mad­op­le­vel­ser i såvel den søde som den stærke af­de­ling. Se også, hvor­dan man laver hjem­me­la­vet is på to minutter.
Parasailing i Thailand
Tags: Aktiviteter - Parasailing - Patong - Pattaya - Fup
Parasailing Flyv fugl, flyv. Hvis du ikke er bange for højder, kan det være lidt af en oplevelse at prøve parasailing på din ferie i Thailand.
Utrolig udsigt over Krabi
Tags: Aktiviteter - Krabi - Ao Nang - Templer - Udsigt
Tiger Cave Temple Tiger Cave Temple byder på en helt fantastisk udsigt over Krabi. Men der er ingen genvej til den fantastiske udsigt, du skal op ad 1.237 trappetrin. Udsigten er dog så rigeligt besværet værd.
Smuk sejltur på Mae Kok
Tags: Chiang Mai - Chiang Rai - Thaton - Aktiviteter - Mae Kok - Natur
Smuk sejltur på Mae Kok Hvis du besøger Chiang Rai, bør du ankomme med langbåd ad floden Mae Kok. Det er en smuk sejltur, hvor du kan nyde den fantastiske natur i form af floden, jungle og bjerge.
Flyvetur i junglen
Tags: Jungle - Chiang Mai - Bangkok - Phuket - Krabi - Samui - Koh Chang - Pattaya - Kanchanaburi
Zip-line Få en op­le­vel­se ud over det sæd­van­li­ge med en fly­ve­tur mel­lem jung­lens træ­top­pe. Ud­over fly­ve­tu­re­ne skal du over smal­le hæn­ge­bro­er, op ad spink­le vin­del­trap­per og an­det, der kan gi­ve dig et lil­le gys i maven.
Imponerende træhytte
Tags: Aktiviteter - Pattaya - Sanctuary of Truth - Elefantridning
Sanctuary of Truth Sanctuary of Truth er et enormt hus byg­get i træ og rigt de­ko­re­ret med træ­re­li­ef­fer og -fi­gu­rer, der er in­spi­re­ret af øst­lig fi­lo­so­fi og re­li­gi­on. Sanc­tu­ary of Truth er tre gan­ge så højt som Run­de­tårn og er byg­get uden brug af mo­der­ne til­tag som søm og skruer.
Shopping i Bangkok
Tags: Aktiviteter - Bangkok - Shopping
Shopping i Bangkok I Bangkok ligger stor­cen­tre­ne som per­ler på en snor, og det stør­ste er mere end 7 gan­ge stør­re end Dan­marks stør­ste cen­ter, Field's. Og så er der al­le mar­ke­der­ne, hvor du kan kø­be alt mel­lem him­mel og jord til næs­ten in­gen pen­ge. Læs om de for­skel­li­ge ind­købs­mu­lig­he­der i shopping-paradiset.
Oplev den fantastiske natur i Phang Nga Bugt
Tags: Aktiviteter - Phuket - Krabi - Phang Nga - Natur
Phang Nga Bugt Hvis du kun tager på én ud­flugt i Thai­land, så sørg for, at det bli­ver en tur rundt i Phang Nga Bugt. Du vil op­­le­­ve fan­­tas­­tisk flot­te klip­pe­øer rej­se sig lod­ret op fra van­det, og du kan be­sø­ge skjul­te ver­de­ner i hu­le øer. Og så er det end­da næs­ten gra­tis. Læs om tu­ren og se bil­le­der af den fan­tas­tiske natur.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 16. oktober

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Annonce:

Annonce:

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Annonce:

Facebook