Artiklen indeholder priser omregnet til baht. Tryk her for at vælge en anden valuta.

Fantastisk udsigt i Phang Nga

Stå op til en af de bedste udsigter i Thailand.

Tags: Phang Nga - Udsigt - Backpacker - Samet Nangshe Viewpoint - Ao Tho Li Viewpoint

Phang Nga Bay byder på et af verdens flotteste landskaber, hvor imponerende klippeøer rejser sig maje­stæ­tisk op fra bugtens vand. Jeg har skrevet om en sejltur i bugten som er en af de bedste udflugtsture, du kan tage på i Thailand. Men du kan også nyde det fantastiske syn fra fastlandet, hvor du så i tilgift kan se morgentåge smyge sig omkring klipperne.

I denne artikel skriver jeg om to udsigtspunkter, hvor du endda har mulighed for at overnatte i hytte eller telt, så du kan vågne til en udsigt som den på det øverste billede.

Samet Nangshe Viewpoint

Der er ikke den helt store forskel på udsigten fra de to udsigtspunkter, men jeg synes, den er en lille smule bedre fra Samet Nangshe Viewpoint.

Samet Nangshe byder på en lille platform, der lader dig komme lidt væk fra bjerget, så du får en mere fri udsigt.

Du kan leje et telt for 450 baht (450 baht) – teltet bliver slået op for dig – mens en bungalow koster 800 baht (800 baht). Du kan selvfølgelig også medbringe dit eget telt, og det koster i så fald 200 baht (200 baht) for en teltplads. Men som jeg skriver i artiklen Din første tur som backpacker i Thailand, så er det måske ikke den bedste ide at medbringe sit eget telt til Thailand.

Her er brusebad, toiletter og her er en restaurant, der dog ikke er åben om morgenen. Hvis du har brug for morgenkaffe for at få hul på dagen, er der en vandvarmer, så du kan få kogende vand til medbragte kaffebønner.

Du kan ikke selv køre op til toppen, læs mere i afsnittet, sådan kommer du til udsigtspunkterne.

Ao Tho Li Viewpoint

Ao Tho Li Viewpoint ligger godt en km syd for Samet Nangshe Viewpoint i fugleflugtslinje. Her er lidt bedre forhold for overnattende gæster, og du kan køre hele vejen op. Ved nogle af hytterne kan køretøjet endda parkeres ud for hytten, så medbragte ting ikke skal bæres så langt.

Toppen er indrettet med flere etager, der agerer naturlige platforme til udsigter og til telte og hytter.

Leje af en teltplads koster 200 baht (200 baht), mens leje af et tre-personers telt koster 800 baht. Vil du hellere bo i en hytte, koster det 500 baht (500 baht) for en simpel hytte, 1.100 baht (1100 baht) for en hytte med aircondition og plads til to personer og 2.000 baht (2000 baht) for en hytte med plads til 5 personer. OBS! Det er ikke luksushytter med minibar osv. De har en eller flere senge, og det er så det.

Her er også restaurant, du kan endda få leveret mad og drikke til din hytte. Og så er der selvfølgelig udsigten.

Hotel med værelse eller villa

Vil du overnatte mere standsmæssigt kan du i stedet vælge at bo på Sametnangshe Boutique, men her er ofte udsolgt, så du skal booke i rigtig god tid, hvis du vil have et værelse eller en villa. Priserne starter omkring 10.000 baht (10000 baht) for et værelse, villaerne er nok for dem med mere plastik end de fleste andre. Der er også en fin udsigt fra Sametnangshe Boutique, men det ligger lidt lavere end de to udsigtspunkter.

Sådan kommer du til udsigtspunkterne

Der er ikke deciderede udflugtsture til de to udsigtspunkter, men du kan evt. hyre en taxi til at køre dig frem og tilbage. Alt efter dit startpunkt (Phuket/Khao Lak), så bør du kunne hyre en taxi for mellem 2.000 og 4.000 baht (mellem 2000 og 4000 baht) for køreturen og for at vente i en times tid eller tre inden tilbageturen. Ao Tho Li-folkene afhenter gerne i Phuket Airport, se nedenfor.

Kører du selv til udsigtspunkterne sidst på natten for at opleve solopgangen, så skal du køre i god tid og meget forsigtigt. Der kan være temmelig tåget i området på den tid af døgnet, og det er ret så nervepirrende at køre i ærtesuppen på veje, du ikke kender, og som du ikke kan se.

Det koster 30 baht (30 baht) for adgang til Samet Nangshe Viewpoint. Du kan som nævnt ovenfor ikke køre hele vejen op til udsigtspunktet, vejen er en stejl jordvej og farlig at køre på. Du kan i stedet blive kørt op på ladet af en songthaew af lokale, der kender vejen, formedels 60 baht (60 baht) for begge veje. De kører døgnet rundt. Du kan selvfølgelig også vælge at gå op, men det kan absolut ikke anbefales. Der er cirka 600 meter, det går opad, og jordvejen er heller ikke specielt velegnet for gående – du vil hurtigt fortryde, at du prøvede at spare lidt håndører.

Det koster 50 baht (50 baht) for adgang til Ao Toh Li Viewpoint. Her kan du selv køre til toppen, det er en betonbelagt vej næsten hele vejen op. Den er dog stejl, og hvis du ikke har erfaring med at køre på to hjul på stejle veje, så kan den være lidt udfordrende. Det er ikke kun vejen op og selve området på toppen, der har bedre faciliteter end Samet Nangshe Viewpoint, de tilbyder også at hente besøgende fra lufthavnen formedels 1.500 baht (1500 baht). Læs mere på deres Facebook-side – udfold det fastgjorte opslag og brug Google Translate. Du skal være logget ind på Facebook for at kunne se det fastgjorte opslag.

GPS på Google Maps til Samet Nanhshe Viewpoint (parkeringspladsen).

GPS på Google Maps til Ao Toh Li Viewpoint Viewpoint.

GPS på Google Maps til Samet Nangshe Boutique.

Tags: Phang Nga - Udsigt - Backpacker - Samet Nangshe Viewpoint - Ao Tho Li Viewpoint

Andre artikler om aktiviteter i Thailand: