Nong Khai

Nong Khai giver adgang til Laos og byder på kæmpestatuer, slanger og mystiske ildkugler.

Provinsen Nong Khai ligger i den nordlige del af Isaan, øverst i Thailands nordøstlige hjørne. Her slanger provinsen sig cirka 200 kilometer langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fleste turister i Nong Khai stopper blot en dag eller to i provinsens hovedstad, der også hedder Nong Khai, på vej til eller fra Laos via den godt 1 kilometer lange Friendship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænsebro. Her er fx fred og ro, yderst rimelige priser og ingen turistfælder.

Du finder ikke mange turister uden for Nong Khai by, og selv i byen er der langt mellem vestlige turister. Det er en meget stille og fredelig by. Det er ikke her du skal hen, hvis du vil have gang i den - det meste af Nong Khai by er godt død i det allerede tidligt på aftenen. Men byen er perfekt til afslapning og genopladning af dine indre batterier.

Provinsen er blevet præget af flere forskellige kulturer, da den gennem historien har levet en omtumlet tilværelse under forskellige herredømmer, især thailandsk og laotisk. Men Frankrig har også haft herredømmet i en periode, da franskmændene i slutningen af det 18. århundrede og starten af det 19. århundrede forsøgte at kontrollere en stor del af Laos, Vietnam, Cambodja og dele af Thailand.

Tilflyttere fra de omkringliggende lande har også sat sit præg på provinsen. Da kommunisterne overtog styret i Laos i 1975, flygtede en del laoter til Nong Khai, og her findes også en del immigranter fra Vietnam og Kina.

Lang promenade

I Nong Khai by er der langs floden anlagt en meget lang promenade, hvor du på nogle strækninger kan finde spisesteder og anden underholdning. Bag et stykke af promenaden finder du det overdækkede Tha Sadet Market, hvor du kan gå på skyggefuldt indkøb. Men forvent ikke de sædvanlige souvenirboder; butikkerne her henvender sig først og fremmest til de lokale beboere, ikke til vestlige turister.

GPS til den vestlige indgang til Tha Sadet Market: 17.885305, 102.74767

Tingene ændrer sig ikke meget under den ugelange Naga Fireball Festival, selvom den trækker en del besøgende til byen. De fleste af de besøgende er fra andre dele af Thailand, og byen ligner sig selv, undtagen lige på en cirka 1 kilometer lang strækning af flodpromenaden. Her opstilles der boder - først og fremmest med mad og delikatesser - og der leveres underholdning i form af skuespil, sang, skønhedskonkurrencer m.m.

På siden Fup og fidus og folkefest kan du læse mere om festivallen og de mystiske ildkugler, som thaierne i stort tal valfarter til Nong Khai for at se stige op fra Mekong.

Nong Khai byder også på andre lokale festivaller, omend Naga Fireball Festival er den mest kendte. I marts afholdes fx den ugelange Anou Savari Festival, i maj afholdes en raketfestival med affyring af utallige meget store raketter, og i sep­tem­ber/ok­to­ber afholdes der rofestival med konkurrencer på Mekong.

Nong Khai Rocket Festival

Store statuer

Et besøg i Nong Khai by bør omfatte et besøg i parken Sala Kaew Ku, der ligger ved byens østlige udkant. Her finder du nogle meget store statuer inspireret af buddhisme og hinduisme. Parken blev påbegyndt i 1978, og der opføres stadig nye statuer.

Parken blev startet af Bunleua Sulilat. Han havde i 1958 startet en lignende park, Buddha Park, i Laos, men efter den kommunistiske revolution i 1975 flygtede han til Thailand. Sulilat døde i 1996 og hans mumificerede krop ligger i dag i en bygning i Sala Kaew Ku. Her nogle billeder fra parken, bemærk hvor store statuerne er i forhold til de besøgende:

Parken indeholder også en lille afdeling, hvor man skal ind gennem denne mund - det er lidt nemmere for børn at komme igennem end for voksne.

GPS til Sala Kaew Ku: 17.887452, 102.781164

Laos/Vientiane

Nong Khai by er som sagt en grænseby, der giver nem adgang til Laos via Friendship Bridge. Der kører grænsebusser i fast rutefart mellem de to landes grænseposter. Grænsebusserne kører kun lige over grænsen, ikke hele vejen til Laos' hovedstad Vientiane, der ligger 20 km fra grænsen. Et grænsetog kører lidt længere ind i Laos, men heller ikke hele vejen til Vientiane, omend der arbejdes på en forlængelse af jernbanen.

Der kører en bus fra Nong Khai og hele vejen til Vientiane, men tager du den, skal du sørge for at have visa til Laos på forhånd, da bussen ikke venter på dig, hvis du skal stå i kø på paskontoret. Alternativt kan du tage tuk tuk til og fra grænsebusserne. Det koster cirka 50 kroner med tuk tuk fra grænsen til Vientiane.

Du kan selvfølgelig også selv køre over grænsen - i hvert fald, hvis du er i bil. Tohjulede køretøjer har ikke lov at køre over broen. Bemærk, at der er venstre­kørsel i Thailand og højre­kørsel i Laos, der skiftes køreside i Laos.

Et 30-dages turistvisum til Laos koster 30 dollar. Uden­rigs­mini­ste­riet anbefaler, at du søger om visa på forhånd, men du kan sagtens søge om visa ved grænsen, blot du er forberedt på lidt ventetid.

Transport til og i Nong Khai

Nong Khai ligger godt 600 km fra Bangkok. Den hurtigste måde at komme fra Bangkok til Nong Khai er at flyve, selvom Nong Khai ikke har en lufthavn. Nærmeste lufthavn ligger i Udon Thani, og du kan så køre de sidste cirka 60 km med bus, minibus eller tog. Flyveturen er forholdsvis billig, da der er stor konkurrence på ruten. En billet vil typisk koste mindre end 250 kroner, hvis du kan flyve fra lufthavnen Don Mueang i Bangkok. Vil du flyve fra den internationale lufthavn Suvarnabhumi, skal du regne med en 100-kroneseddel mere, da kun Thai Airways flyver herfra.

Det er også muligt at flyve til Vientiane i Laos og så rejse til Nong Khai derfra.

Der kører tog hele vejen mellem Bangkok og Nong Khai. Turen tager 12-14 timer alt efter det valgte tog, og hvis køreplanen overholdes (det gør den sjældent). Prisen ligger på mellem 45 og 225 kroner alt efter den valgte klasse og om du har aircondition. Læs mere om at rejse med tog i Thailand.

Du kan også tage bussen. Der kører bus direkte fra Suvarnabhumi lufthavn og fra en busstation i Bangkok. Køretiden er 9-10 timer, og prisen ligger mellem 75 og 120 kroner. Jeg vil dog fraråde lange busture i Thailand. Mere om bus i Thailand.

Velankommet i Nong Khai kan du komme rundt i byen med en skylab, der er en særlig lokal udgave af en tuk tuk. Som du kan se på nedenstående billede, så virker den lidt mere potent end den scooterbaserede tuk tuk. Alternativt kan du leje en scooter eller en cykel. Byen er ikke så stor, og den er bakkefri, så en cykel er meget populær som transportmiddel blandt turister.

Hoteller

Hoteller i Nong Khai er yderst rimelige i pris, selv de dyre af dem. Kun meget få koster mere end et par hundrede kroner om dagen, og du vil ikke have problemer med at finde overnatning for under 100 kroner.

Hvis du besøger Nong Khai under Naga Fireball Festival, der sædvanligvis finder sted i oktober, bør du bestille hotel i god tid!

Vejr

Du oplever noget større temperaturudsving i Nong Khai end på turistdestinationerne i syd. December er den køligste måned med en middeltemperatur om dagen på 28,6 grader og ned til blot 16 grader om natten. I april ryger temperaturen op i nærheden af 36 grader om dagen, mens nattemperaturen topper med over 24 grader om natten i regntiden fra maj til september.

I regntiden falder der omkring 250 mm regn om måneden, august dog lidt over 330 mm. Men som andre steder i Thailand falder regnen sjældent som i Danmark med heldagsregn. Den falder mest i korte, kraftige byer og ofte om natten. Der falder stort set ingen regn fra november til og med februar.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Elefantridning
Tags: Elefantridning - Dyrevelfærd
Elefantridning Elefantridning er et populært tilbud til turister i Thailand, og der findes elefant­lejre, der lokker med elefant­ridning, på alle turist­rejse­målene, men inden du bestemmer dig for en ridetur på et af de mægtige dyr, så læs lige denne artikel.
Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Dykning - Dyrevelfærd - Krabi - Elefantridning - Snorkling - Trang
Koh Lanta Koh Lanta er et af dan­sker­nes mest popu­lære ferie­steder i Thailand. Læs mere om Koh Lanta og de mange uspolerede strande, mulige akti­viteter, klima, transport og meget mere.
Strande på Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi
Koh Lanta, strande Læs om Koh Lantas mange uspo­lerede strande og over­nat­nings­mulig­heder nær strandene. På mange af strandene kan du bo i en bungalow lige bag stranden, men der findes selv­følgelig også luk­sus­ho­tel­ler på Koh Lanta.
Khao Lak, fredelig ferie
Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga
Khao Lak Khao Lak er sær­de­les vel­eg­net til en fa­mi­lie­fe­rie el­ler en ro­man­tisk fe­rie for to. Fe­rie­om­rå­det lig­ger cir­ka en ti­mes kør­sel nord for fe­rie­øen Phuket, men her er me­get mere frede­ligt og ro­ligt. Læs mere om Khao Lak, stran­dene og mu­lige ak­ti­vi­teter i området.
Pattaya er ikke kun for sexturister
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima
Pattaya Pattaya har fået et ry som sex­mekka, og selv­om det ikke just er ufor­tjent, er det ikke kun sex­turister, der kan have glæde af Pattaya. Her kom­mer fx rigtig mange tu­ris­ter fra Rusland og andre østlige lande, og de kommer ikke så meget for at deltage i de natlige akti­vi­teter. Læs mere om Pattaya, og hvad byen ellers har at byde på.
Klima og vejr i Thailand
Tags: Klima - Vejr - Bangkok - Phuket - Samui - Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang - Regntid
Klima og vejr Thailands kli­ma er ik­ke som det dan­ske med fi­re års­ti­der. I syd har de kun to og i nord tre. Læs me­re om kli­maet og vej­ret i de for­skel­lig­e egne af Thai­land. Om regn­tiden, og hvor slem den egent­lig er, og hvor­når den ram­mer de for­skel­lige steder.
Koh Chang, Thailands tredje mest populære ferieø
Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle
Koh Chang Koh Chang er den tredje mest popu­lære ferieø i Thai­land efter Phu­ket og Samui, og mens de to andre øer ho­ved­sa­ge­ligt til­træk­ker uden­land­ske tu­ris­ter, så mod­ta­ger Koh Chang og­så man­ge inden­land­ske ferie­be­sø­gende. Læs om de for­skel­lige stran­de og byer på Koh Chang og om for­skel­lige ak­ti­vi­tets­mu­lig­heder på øen. Koh Chang betyder for øvrigt Elefantøen.
Ao Nang Beach, Skandinaviens sydligste provins
Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima
Ao Nang Beach Ao Nang Beach lig­ger i pro­vin­sen Krabi, ikke langt fra Phi Phi Islands og Phuket. Selv­om na­tu­ren ik­ke just lig­ner den dan­ske, så vil Ao Nang Beach al­li­ge­vel vir­ke un­der­ligt be­kendt. Det vrim­ler nem­lig med hø­je, blon­de skan­di­na­ve­re, og det er ik­ke uden grund, de flok­kes her. For her findes alt, hvad hjertet kan begære hos en tro­pisk turist, fan­tas­tis­ke strande, masser af spæn­dende ak­ti­vi­teter og nogle fan­tas­tiske solnedgange.
Bang Saen Beach
Tags: Chonburi - Strand - Bangkok
Bang Saen Beach Hvis du ophol­der dig i læn­ge­re tid i Bang­kok, og du får lyst til at få sand mel­lem tæ­erne, så kan du gøre som de lokale ind­byg­gere og tage et smut til Bang Saen Beach i pro­vin­sen Chon­buri. Læs mere om stran­den, og hvor­dan den ad­skil­ler sig fra de sæd­van­lige turiststrande.
Ædelsten, durian og delfiner ...
Tags: Chanthaburi - Strand - Delfiner - Kirke - Durian - Ædelsten
Chanthaburi De fleste vest­li­ge tu­ris­ter ser kun Chan­tha­buri suse for­bi, når de kø­rer gen­nem pro­vin­sen på vej fra Bang­kok til ferie­øen Koh Chang. Men Chan­tha­buri er så ab­so­lut mere end en tis­se­pau­se værd. Pro­vin­sen er en af Thai­lands rige pro­vin­ser med ædel­ste­ne og du­rian-frug­ter som de vig­tig­ste ind­tægts­kil­der. Her er også stran­de og mu­lig­hed for at svøm­me med delfiner.
Priser i Thailand
Tags: Priser - Mad - Shopping - Piratkopier - Massage - Elektronik - Patong - Solcreme
Priser Jeg har samlet en række priser på for­skel­lige varer og ydelser, så du nem­me­re kan regne ud, hvor man­ge lom­me­pen­ge du skal have med til Thailand. Du finder priser for mad, be­klæd­ning, vel­være og di­ver­se for­nø­den­he­der såsom sol­be­skyt­tel­se. Du kan også læse lidt om køb af elek­tro­nis­ke dimser i Thailand.
Nong Khai
Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku
Nong Khai Provinsen Nong Khai ligger i Thai­lands Nord­øst­li­ge hjø­rne, langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fles­te tu­ris­ter i Nong Khai stop­per blot en dag eller to på vej til eller fra ho­ved­sta­den Vien­tiane i Laos via den godt 1 km lange Friend­ship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænse­bro. Her er fx fred og ro, yderst rime­lige priser og ingen turist­fælder. Og så er man glade for festivaller!
Chiang Mai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Gyldne trekant - Shopping - Aktiviteter - Go-go - Barer - Natklubber - Bøsser
Chiang Mai Hvis du bliver træt af de meget turis­tede rejse­mål i det syd­lige Thailand, hvor skræd­dere, mas­sage­kli­nik­ker, restau­ran­ter og andre, som vil sælge sine ydelser, kon­stant plager dig, så kan du over­veje at besøge Chiang Mai. Chiang Mai er den kul­tu­relle hoved­stad for det nordlige Thailand.
Chiang Rai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok -
Chiang Rai I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant. Læs, hvad du bør se og opleve i Thailands nordligste provins og i dens hovedstad med samme navn.
Patong
Tags: Patong - Fiskeri - Shopping - Mad - Strand - Massage - Tuk tuk - Aktiviteter - Bangla Road - Barpiger
Patong Patong er den mest po­pu­læ­re fe­rie­by på Phu­ket. Her fin­der du en 2½ km lang strand, mu­lig­he­der for shop­ping og om af­te­nen un­der­hold­ning på den far­ve­strå­len­de Bang­la Road. Læs om Pa­tongs man­ge til­bud til så­vel fa­mi­lier som til en­li­ge rejsende.
Sommerferie på Samui
Tags: Samui - Strand - Aktiviteter - Chaweng - Lamai - Bophut - Klima - Surat Thani
Samui Skal du til Thai­land i den dan­ske som­­mer­­fe­­rie, vil Sa­mui væ­re et bed­re valg end Phu­ket, i hvert fald vejr­­mæs­­sigt. Læs me­re om Thailands næst­stør­ste ø og de for­skel­lige ferie­mål og sevær­dig­heder på øen.
Kongebyen Hua Hin
Tags: Hua Hin - Strand - Golf - Shopping - Prachuap Khiri Khan
Hua Hin Hua Hin er en popu­lær fe­rie­by for så­vel thai­er som for uden­­land­­ske tu­­ris­­ter. Det er også her Thai­lands konge bor. Byen er desuden hjem­sted for mange uden­­land­­ske pen­­sio­nis­­ter, der har valgt at bo­sæt­te sig i Hua Hin for at nyde pen­­sio­­nist­­li­­vet i en mere be­ha­­ge­­lig tem­­pe­­ra­­tur end i deres hjemland.
Daseferie i Ban Krut
Tags: Ban Krut - Strand - Natur - Prachuap Khiri Khan
Ban Krut Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet. Her finder du en dejlig, uspoleret strand til en perfekt daseferie.
Naturferie på Koh Phayam
Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong
Koh Phayam Koh Phayam ligger langt væk fra verdens trængsler og problemer. Her kan du bo i en lille hytte på stranden og være ét med naturen.
Cha-am
Tags: Cha-am - Strand - Shopping - Phetchaburi
Cha-am Cha-am er ikke en fest­by for tu­ris­ter, her fin­der du thai­landsk fred og ro - og en strand, der er me­get po­pu­lær blandt thaier.
Karon og Kata
Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand
Karon og Kata Karon og Kata byder på familievenlig ferie på ferieøen Phuket. Her finder du fred og ro, og både Karon Beach og Kata Beach er blandt Phukets bedste strande. Læs mere om, hvad de to feriebyer har at byde på.
Strande på Phuket
Tags: Phuket - Strand
Strande på Phuket Du finder utal­li­ge dej­li­ge stran­de på Phuket, dan­sker­nes fore­truk­ne ferieø i Thailand. Lige fra spæn­den­de og uspo­le­rede natur­stran­de og stran­de du kan have helt for dig selv, til stran­de med fuld be­tje­ning i form af ligge­sto­le, kølige drikke, af­slap­pen­de mas­sa­ge osv. Læs om de enkelte strande og se billeder.
Abeparadiset Phetchaburi
Tags: Phetchaburi - Aber - Klima - Udsigt - Hule - Templer - Aktiviteter
Phetchaburi Phetchaburi er ikke et af de sædvanlige turistmål, men alligevel et besøg værd, hvis du tager turen sydpå fra Bangkok ad landjorden. Her finder du et par interessante seværdigheder og en masse løse aber.
Phi Phi
Tags: Phi Phi - Bryllupsrejse - Hotel - Aktiviteter - Krabi - Phuket - Strand - Long tail boat
Phi Phi-øerne Phi Phi-øerne er et tro­pisk pa­ra­dis med en fan­tas­tisk na­tur i form af im­po­ne­ren­de kalk­stens­bjer­ge, klip­per og hu­ler og ik­ke mindst fan­tas­tis­ke hvi­de sand­stran­de med krys­tal­klart vand. Læs mere om øerne ...
Koh Larn, tæt på Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand
Koh Larn Koh Larn byder på en række fine, tropiske strande, der er langt bedre end strandene på fastlandet i Pattayas omegn. Øen er blot en halv times sejllads væk fra Pattaya. Læs mere om øen og strandene.
Phuket
Tags: Phuket - Strand - Aktiviteter - Patong - Kata-Karon - Shopping - Sex - Ladyboys - Klima
Phuket Phuket er danskernes fore­truk­ne fe­rie­mål i Thai­land. Her fin­der du utal­li­ge fan­tas­tis­ke stran­de, og mu­lig­hed for man­ge for­skel­li­ge ak­ti­vi­te­ter, hvis du ik­ke vil bru­ge al fe­ri­en til at lig­ge og da­se på stranden.

Jeg for­tæl­ler lidt om øen, dens by­er, dens stran­de og ud­val­get af aktiviteter.
Bangkok
Tags: Bangkok - Sex - Kultur - Mad - Templer - Shopping - Aktiviteter - Klima
Bangkok De fleste tu­ris­ter nær­mest flyg­ter ud af Bang­kok for at kom­me frem til deres en­de­li­ge fe­rie­mål, men giv by­en en chan­ce. Læs lidt om Bang­kok på godt og ondt.
Transport
Tags: Transport
Transport I Thailand har du selv­føl­ge­lig de sæd­­van­­lige trans­­port­­for­mer, som du også ken­der hjem­me­­­fra, fx bus, tog og fly. Men her har du også man­ge an­dre trans­­port­­for­mer, som fx tuk tuk, mo­tor­­cy­kel­­taxi, ka­nal­båd og rickshaw.
Thailands kultur
Tags: Kultur
Kultur Thailands kul­tur ad­skil­ler sig en del fra den vest­li­ge kul­tur. Bå­de med hen­syn til tra­di­tio­ner, re­li­gi­on og ma­den.

Læs fx, hvor­for det kan være en god ide at fo­re­ta­ge en ku­li­na­risk rej­se i Thai­land, og om det thai­land­ske ny­tår, der kan være en yderst fest­lig og våd affære.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 25. september

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Facebook

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Annonce:

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Annonce:

Annonce: