Koh Phayam

Koh Phayam tilbyder dig en naturferie med tropisk strand og jungle.

Hvis du altid har drømt om at so­ve i en lil­le hytte på en tro­pisk strand, hvor du kan være i kon­takt med na­tu­ren, så kan Koh Phayam være ste­det for dig.

Men du skal tæn­ke drøm­men or­dent­lig igen­nem, inden du be­stil­ler tu­ren. Læs me­re om ro­sen­rø­de drømme.

Koh Phayam ("koh" betyder "ø") ligger ud for den nordlige del af Thailands vestkyst, lidt syd for byen Ranong og grænsen til Myanmar (Burma). Her finder du masser af skov og strand og uspoleret natur. Det er i hvert fald ikke her, du finder endeløse rækker af liggestole og parasoller og ditto endeløse rækker af souvenirbutikker.

Store hoteller med fuld service finder du heller ikke på Phayam. Til gengæld finder du masser af små feriesteder med hytter til leje spredt over hele øen. Nogle ligger inde på selve øen omgivet af jungle, men de fleste ligger langs Phayams strande. Og der er et par enkelte i den meget lille by, der ligger ved havnen.

Jeg bruger ordet "by" me­get løst her. By­en be­står ho­ved­sa­ge­ligt af et par bu­tik­ker med for­sy­nin­ger, tre in­ter­net-ca­fe­er og tre bu­tik­ker med ud­lej­ning af scootere.

Og netop en scooter, er noget du får brug for på Phayam. Der er ingen biler på øen, og for den sags skyld heller ingen veje, omend man har lavet betonstier til at supplere naturstierne på øen. Hvis du vil rundt og udforske Phayam, eller hvis du vil bo et andet sted end ved havnen, så har du brug for en scooter. Du kan dog også blive fragtet til dit bestemmelsessted på en motorcykeltaxi, men så er du begrænset til området omkring hytten på resten af din ferie.

Hvis du lejer en scooter, så tjek den for eksisterende skader, og tag gerne billeder som dokumentation, inden du kører på den. Pas også på ikke at forårsage skader, det kan blive en dyr fornøjelse. Reservedele er dyre, fordi de skal bestilles og fragtes til øen. Læs kontrakten, hvor du sikkert også kan læse, at du ikke må køre på strandene. Det koster fra 150 baht (knap 30 kroner) og opefter om dagen for leje af en scooter.

Du kan finde enkelte udlejere af hytter på internettet, fx hos agoda, men det er kun få af udlejerne, der samarbejder med en bookingtjeneste. Du kan derfor også bare køre rundt for at finde et sted, du har lyst til at være. Men tjek lige dem hos agoda først, hvis du er interesseret i nogle af civilisationens goder, som fx strøm. Især hvis du vil have strøm hele døgnet. Den slags finder du nok nemmest blandt dem, der er tilmeldt en bookingtjeneste.

Nogle udlejere tilbyder adgang til internettet, men det er typisk kun i fællesområderne, som fx i restauranten. Jeg boede på PP Land Beach Eco Resort, hvor der dog var lejlighedsvis forbindelse i hytten. Her er desuden strøm hele døgnet og såmænd også en lille swimmingpool. PP Land Beach Eco Resort ligger ud for en af de mindre gode strande.

Prisen for en hytte ligger de fleste steder på under 100 kroner om dagen.

Du finder mere luksus hos Buffalo Bay Vacation Club, Heaven Beach Eco Resort & Art og The Blue Sky Resort, der alle tre byder på wi-fi i hytterne og strøm hele døgnet. Priserne er til gengæld noget højere end ved de mere basale hytter, hos Heaven Beach Eco resort & Art kommer du således op over 300 kroner pr. nat, mens Blue Sky Resort topper med omkring 1.000 kroner pr. nat.

Den daglige under­hold­ning på Koh Phayam kan be­stå af et dyk­ker­kur­sus, lidt snork­ling el­ler en fis­ke­tur. Du kan des­uden leje en ATV i stedet for en scooter, men tjek lige udlejeren, om du må køre på strandene i den.

Og så kan du selvfølgelig nyde stran­de­ne og naturen, en­ten i ma­ge­lig af­slap­pet­hed el­ler på gåture.

Bliver du træt af naturen, finder du en masse små barer spredt rundt på øen. Men det er altså ikke barer som dem, du finder i de store turistområder. Her er det uden for højsæsonen til en rolig snak over en øl. Den sædvanlige løsning af verdens problemer over en øl er måske ikke så aktuel her - verdens problemer er meget langt væk fra en lille bar på Koh Phayam.

I højsæsonen er der lidt mere gang i barerne, men stadig langt fra som på barerne på de mere populære turiststeder. Og her er ingen barpiger.

De to mest indbydende strande på Koh Phayam er Ao Kao Kwai (Buffalo Bay) på øens nordlige kyst, hvor du måske ikke overraskende finder Buffalo Bay Vacation Club, og den tre kilometer lange Ao Yai på øens vestkyst. Færgelejet befinder sig på øens østkyst.

Tidevandet har en tydelig indvirkning på strandene på Koh Phayam. Der er over en meters forskel på flod og ebbe. Ved ebbe skal du meget langt ud for at få våde ankler.

Koh Phayam ligger i provinsen Ranong, og turen til øen foregår med færge eller hurtigfærge fra havnen i provinsens hovedstad, der også hedder Ranong. Færgen afgår to gange om dagen, klokken 9:00 og 14:00. Turen koster 150 baht (knap 30 kroner), og den tager cirka to timer. Hurtigfærgens afgange afhænger af sæsonen med to til fire daglige afgange. Turen koster 350 baht (cirka 65 kroner), og den tager cirka 40 minutter.

GPS til havnen i Ranong: 9.947774, 98.598494 (linket fører til Google Maps).

OBS! Der er ingen pengeautomater på øen, så du skal sørge for at hæve penge til hele dit ophold på fastlandet.

Ranong

Provinsen Ranong ligger på grænsen til Myanmar (Burma), og byen af samme navn er en populær by for et såkaldt visa run, hvor fastboende udlændinge eller turister på langt ophold passerer grænsen for at forny deres visa. De bliver dog sjældent i Ranong, og da Ranong i sig selv ikke er et turistmål, vil du ikke møde mange udlændinge her.

Du kan komme til Ranong med fly fra Bangkok med lavprisselskabet Nok Air. Bemærk, at der flyves fra lufthavnen Don Mueang og ikke fra Suvarnabhumi. Alternativt kan du køre med bus fra Bangkok, hvilket tager cirka ni timer. Der kører ikke tog til Ranong, nærmeste station er Chumphon, hvorfra det tager et par timer med bus til Ranong.

Dagtemperaturen i Ranong ligger året rundt på mellem 30 og 35 grader, hvor de køligste måneder er juni til september. Det er til gengæld også her, der falder mest regn med over 800 mm i august, mens de andre måneder i denne periode kan komme ned og snuse til 650 mm. På en dansk gennemsnitsmåned falder der cirka 60 mm.

Januar og februar er de bedste måneder regnmæssigt, da der her falder under 20 mm, men december og marts er absolut også tålelige med under 40 mm. Nattemperaturen kommer sjældent under de 20 grader hele året. Du kan læse mere om vejret i Ranong på Thai Meteorological Departments hjemmeside.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv i forummet. Du er også mere end velkommen til at hjælpe andre i forummet med dine erfaringer.

Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong


Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Elefantridning
Tags: Elefantridning - Dyrevelfærd
Elefantridning Elefantridning er et populært tilbud til turister i Thailand, og der findes elefant­lejre, der lokker med elefant­ridning, på alle turist­rejse­målene, men inden du bestemmer dig for en ridetur på et af de mægtige dyr, så læs lige denne artikel.
Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Dykning - Dyrevelfærd - Krabi - Elefantridning - Snorkling - Trang
Koh Lanta Koh Lanta er et af dan­sker­nes mest popu­lære ferie­steder i Thailand. Læs mere om Koh Lanta og de mange uspolerede strande, mulige akti­viteter, klima, transport og meget mere.
Strande på Koh Lanta
Tags: Koh Lanta - Strand - Krabi
Koh Lanta, strande Læs om Koh Lantas mange uspo­lerede strande og over­nat­nings­mulig­heder nær strandene. På mange af strandene kan du bo i en bungalow lige bag stranden, men der findes selv­følgelig også luk­sus­ho­tel­ler på Koh Lanta.
Khao Lak, fredelig ferie
Tags: Khao Lak - Nang Thong Beach - Bang Niang Beach - Strand - Shopping - Aktiviteter - Phang Nga
Khao Lak Khao Lak er sær­de­les vel­eg­net til en fa­mi­lie­fe­rie el­ler en ro­man­tisk fe­rie for to. Fe­rie­om­rå­det lig­ger cir­ka en ti­mes kør­sel nord for fe­rie­øen Phuket, men her er me­get mere frede­ligt og ro­ligt. Læs mere om Khao Lak, stran­dene og mu­lige ak­ti­vi­teter i området.
Pattaya er ikke kun for sexturister
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Klima
Pattaya Pattaya har fået et ry som sex­mekka, og selv­om det ikke just er ufor­tjent, er det ikke kun sex­turister, der kan have glæde af Pattaya. Her kom­mer fx rigtig mange tu­ris­ter fra Rusland og andre østlige lande, og de kommer ikke så meget for at deltage i de natlige akti­vi­teter. Læs mere om Pattaya, og hvad byen ellers har at byde på.
Klima og vejr i Thailand
Tags: Klima - Vejr - Bangkok - Phuket - Samui - Chiang Mai - Pattaya - Koh Chang - Regntid
Klima og vejr Thailands kli­ma er ik­ke som det dan­ske med fi­re års­ti­der. I syd har de kun to og i nord tre. Læs me­re om kli­maet og vej­ret i de for­skel­lig­e egne af Thai­land. Om regn­tiden, og hvor slem den egent­lig er, og hvor­når den ram­mer de for­skel­lige steder.
Koh Chang, Thailands tredje mest populære ferieø
Tags: Koh Chang - Elefantridning - Strand - Barpiger - Golf - Trat - Jungle
Koh Chang Koh Chang er den tredje mest popu­lære ferieø i Thai­land efter Phu­ket og Samui, og mens de to andre øer ho­ved­sa­ge­ligt til­træk­ker uden­land­ske tu­ris­ter, så mod­ta­ger Koh Chang og­så man­ge inden­land­ske ferie­be­sø­gende. Læs om de for­skel­lige stran­de og byer på Koh Chang og om for­skel­lige ak­ti­vi­tets­mu­lig­heder på øen. Koh Chang betyder for øvrigt Elefantøen.
Ao Nang Beach, Skandinaviens sydligste provins
Tags: Krabi - Ao Nang Beach - Strand - Noppharat Thara Beach - Railay - Klima
Ao Nang Beach Ao Nang Beach lig­ger i pro­vin­sen Krabi, ikke langt fra Phi Phi Islands og Phuket. Selv­om na­tu­ren ik­ke just lig­ner den dan­ske, så vil Ao Nang Beach al­li­ge­vel vir­ke un­der­ligt be­kendt. Det vrim­ler nem­lig med hø­je, blon­de skan­di­na­ve­re, og det er ik­ke uden grund, de flok­kes her. For her findes alt, hvad hjertet kan begære hos en tro­pisk turist, fan­tas­tis­ke strande, masser af spæn­dende ak­ti­vi­teter og nogle fan­tas­tiske solnedgange.
Bang Saen Beach
Tags: Chonburi - Strand - Bangkok
Bang Saen Beach Hvis du ophol­der dig i læn­ge­re tid i Bang­kok, og du får lyst til at få sand mel­lem tæ­erne, så kan du gøre som de lokale ind­byg­gere og tage et smut til Bang Saen Beach i pro­vin­sen Chon­buri. Læs mere om stran­den, og hvor­dan den ad­skil­ler sig fra de sæd­van­lige turiststrande.
Ædelsten, durian og delfiner ...
Tags: Chanthaburi - Strand - Delfiner - Kirke - Durian - Ædelsten
Chanthaburi De fleste vest­li­ge tu­ris­ter ser kun Chan­tha­buri suse for­bi, når de kø­rer gen­nem pro­vin­sen på vej fra Bang­kok til ferie­øen Koh Chang. Men Chan­tha­buri er så ab­so­lut mere end en tis­se­pau­se værd. Pro­vin­sen er en af Thai­lands rige pro­vin­ser med ædel­ste­ne og du­rian-frug­ter som de vig­tig­ste ind­tægts­kil­der. Her er også stran­de og mu­lig­hed for at svøm­me med delfiner.
Priser i Thailand
Tags: Priser - Mad - Shopping - Piratkopier - Massage - Elektronik - Patong - Solcreme
Priser Jeg har samlet en række priser på for­skel­lige varer og ydelser, så du nem­me­re kan regne ud, hvor man­ge lom­me­pen­ge du skal have med til Thailand. Du finder priser for mad, be­klæd­ning, vel­være og di­ver­se for­nø­den­he­der såsom sol­be­skyt­tel­se. Du kan også læse lidt om køb af elek­tro­nis­ke dimser i Thailand.
Nong Khai
Tags: Nong Khai - Isaan - Mekong - Laos - Sala Kaew Ku
Nong Khai Provinsen Nong Khai ligger i Thai­lands Nord­øst­li­ge hjø­rne, langs Mekong-floden, der agerer grænse til Laos.

De fles­te tu­ris­ter i Nong Khai stop­per blot en dag eller to på vej til eller fra ho­ved­sta­den Vien­tiane i Laos via den godt 1 km lange Friend­ship Bridge over Mekong. Men Nong Khai har også andet at byde på end en grænse­bro. Her er fx fred og ro, yderst rime­lige priser og ingen turist­fælder. Og så er man glade for festivaller!
Chiang Mai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Gyldne trekant - Shopping - Aktiviteter - Go-go - Barer - Natklubber - Bøsser
Chiang Mai Hvis du bliver træt af de meget turis­tede rejse­mål i det syd­lige Thailand, hvor skræd­dere, mas­sage­kli­nik­ker, restau­ran­ter og andre, som vil sælge sine ydelser, kon­stant plager dig, så kan du over­veje at besøge Chiang Mai. Chiang Mai er den kul­tu­relle hoved­stad for det nordlige Thailand.
Chiang Rai
Tags: Chiang Rai - Chiang Mai - Templer - Black House - White Temple - Gyldne trekant - Mae Kok -
Chiang Rai I Chiang Rai finder du både lys og mørke, og så ligger provinsen i Den gyldne trekant. Læs, hvad du bør se og opleve i Thailands nordligste provins og i dens hovedstad med samme navn.
Patong
Tags: Patong - Fiskeri - Shopping - Mad - Strand - Massage - Tuk tuk - Aktiviteter - Bangla Road - Barpiger
Patong Patong er den mest po­pu­læ­re fe­rie­by på Phu­ket. Her fin­der du en 2½ km lang strand, mu­lig­he­der for shop­ping og om af­te­nen un­der­hold­ning på den far­ve­strå­len­de Bang­la Road. Læs om Pa­tongs man­ge til­bud til så­vel fa­mi­lier som til en­li­ge rejsende.
Sommerferie på Samui
Tags: Samui - Strand - Aktiviteter - Chaweng - Lamai - Bophut - Klima - Surat Thani
Samui Skal du til Thai­land i den dan­ske som­­mer­­fe­­rie, vil Sa­mui væ­re et bed­re valg end Phu­ket, i hvert fald vejr­­mæs­­sigt. Læs me­re om Thailands næst­stør­ste ø og de for­skel­lige ferie­mål og sevær­dig­heder på øen.
Kongebyen Hua Hin
Tags: Hua Hin - Strand - Golf - Shopping - Prachuap Khiri Khan
Hua Hin Hua Hin er en popu­lær fe­rie­by for så­vel thai­er som for uden­­land­­ske tu­­ris­­ter. Det er også her Thai­lands konge bor. Byen er desuden hjem­sted for mange uden­­land­­ske pen­­sio­nis­­ter, der har valgt at bo­sæt­te sig i Hua Hin for at nyde pen­­sio­­nist­­li­­vet i en mere be­ha­­ge­­lig tem­­pe­­ra­­tur end i deres hjemland.
Daseferie i Ban Krut
Tags: Ban Krut - Strand - Natur - Prachuap Khiri Khan
Ban Krut Ban Krut er et forholdsvist nyt turistområde, der endnu ikke er blevet alt for turistet. Her finder du en dejlig, uspoleret strand til en perfekt daseferie.
Naturferie på Koh Phayam
Tags: Phayam - Strand - Natur - Jungle - Ranong
Koh Phayam Koh Phayam ligger langt væk fra verdens trængsler og problemer. Her kan du bo i en lille hytte på stranden og være ét med naturen.
Cha-am
Tags: Cha-am - Strand - Shopping - Phetchaburi
Cha-am Cha-am er ikke en fest­by for tu­ris­ter, her fin­der du thai­landsk fred og ro - og en strand, der er me­get po­pu­lær blandt thaier.
Karon og Kata
Tags: Phuket - Karon Beach - Kata Beach - Bus - Surf - Shopping - Strand
Karon og Kata Karon og Kata byder på familievenlig ferie på ferieøen Phuket. Her finder du fred og ro, og både Karon Beach og Kata Beach er blandt Phukets bedste strande. Læs mere om, hvad de to feriebyer har at byde på.
Strande på Phuket
Tags: Phuket - Strand
Strande på Phuket Du finder utal­li­ge dej­li­ge stran­de på Phuket, dan­sker­nes fore­truk­ne ferieø i Thailand. Lige fra spæn­den­de og uspo­le­rede natur­stran­de og stran­de du kan have helt for dig selv, til stran­de med fuld be­tje­ning i form af ligge­sto­le, kølige drikke, af­slap­pen­de mas­sa­ge osv. Læs om de enkelte strande og se billeder.
Abeparadiset Phetchaburi
Tags: Phetchaburi - Aber - Klima - Udsigt - Hule - Templer - Aktiviteter
Phetchaburi Phetchaburi er ikke et af de sædvanlige turistmål, men alligevel et besøg værd, hvis du tager turen sydpå fra Bangkok ad landjorden. Her finder du et par interessante seværdigheder og en masse løse aber.
Phi Phi
Tags: Phi Phi - Bryllupsrejse - Hotel - Aktiviteter - Krabi - Phuket - Strand - Long tail boat
Phi Phi-øerne Phi Phi-øerne er et tro­pisk pa­ra­dis med en fan­tas­tisk na­tur i form af im­po­ne­ren­de kalk­stens­bjer­ge, klip­per og hu­ler og ik­ke mindst fan­tas­tis­ke hvi­de sand­stran­de med krys­tal­klart vand. Læs mere om øerne ...
Koh Larn, tæt på Pattaya
Tags: Pattaya - Jomtien - Chonburi - Koh Larn - Strand
Koh Larn Koh Larn byder på en række fine, tropiske strande, der er langt bedre end strandene på fastlandet i Pattayas omegn. Øen er blot en halv times sejllads væk fra Pattaya. Læs mere om øen og strandene.
Phuket
Tags: Phuket - Strand - Aktiviteter - Patong - Kata-Karon - Shopping - Sex - Ladyboys - Klima
Phuket Phuket er danskernes fore­truk­ne fe­rie­mål i Thai­land. Her fin­der du utal­li­ge fan­tas­tis­ke stran­de, og mu­lig­hed for man­ge for­skel­li­ge ak­ti­vi­te­ter, hvis du ik­ke vil bru­ge al fe­ri­en til at lig­ge og da­se på stranden.

Jeg for­tæl­ler lidt om øen, dens by­er, dens stran­de og ud­val­get af aktiviteter.
Bangkok
Tags: Bangkok - Sex - Kultur - Mad - Templer - Shopping - Aktiviteter - Klima
Bangkok De fleste tu­ris­ter nær­mest flyg­ter ud af Bang­kok for at kom­me frem til deres en­de­li­ge fe­rie­mål, men giv by­en en chan­ce. Læs lidt om Bang­kok på godt og ondt.
Transport
Tags: Transport
Transport I Thailand har du selv­føl­ge­lig de sæd­­van­­lige trans­­port­­for­mer, som du også ken­der hjem­me­­­fra, fx bus, tog og fly. Men her har du også man­ge an­dre trans­­port­­for­mer, som fx tuk tuk, mo­tor­­cy­kel­­taxi, ka­nal­båd og rickshaw.
Thailands kultur
Tags: Kultur
Kultur Thailands kul­tur ad­skil­ler sig en del fra den vest­li­ge kul­tur. Bå­de med hen­syn til tra­di­tio­ner, re­li­gi­on og ma­den.

Læs fx, hvor­for det kan være en god ide at fo­re­ta­ge en ku­li­na­risk rej­se i Thai­land, og om det thai­land­ske ny­tår, der kan være en yderst fest­lig og våd affære.

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Tirsdag d. 25. september

Læs om veksling til baht.

Facebook/Google+

facebook/Google+

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book, og jeg har en per­son­lig pro­fil på Google+, hvor du kan læ­se om mi­ne an­dre hjem­me­si­der samt få be­sked, når jeg op­da­te­rer no­get på en af dem.

Klima og vejr

Vejrudsigt

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Annonce:

Annonce:

Annonce:

Facebook

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.