Bang Saen Beach

Bang Saen er nærmeste valg, hvis du er i Bangkok og vil have sand mellem tæerne.

Tags: Chonburi - Bangkok - Bang Saen Beach - Strand

Hvis du opholder dig i længere tid i Bangkok, og du får lyst til at få sand mellem tæerne, så kan du gøre som de lokale indbyggere og tage et smut til Bang Saen Beach i provinsen Chonburi. Det er Bangkoks nærmeste strand, og den ligger i perfekt afstand til en dagtur. Cirka 100 km, og godt 1½ times kørsel fra Bangkok, dog afhængig af trafikken.

Bang Saen Beach er ganske vist langt fra Thailands bedste strand, og den fungerer ikke ligesom de sædvanlige turiststrande. Men den er bedre end ingenting.

På plussiden er som sagt afstanden til Bangkok. Du kan købe masser af mad fra madvogne langs den promenade, der løber hele vejen langs den knap 1½ km lange strand, og her er rigeligt med skygge.

På minussiden kan nævnes, at stranden ikke er særlig ren - især ikke forbindelse med i weekend-rykind'et. Selvom stranden egentlig er pænt bred, så er der kun en smal sandstribe tilgængelig ned til vandet, som for øvrigt ikke just er krystalklart.

De sædvanlige strandliggestole med tilhørende parasol finder du ikke, i stedet er parasollerne opsat på thai-vis, så de danner en samlet overdækning.

Under "halvtaget" finder du små borde og almindelige liggestole, hvor man så kan sidde og spise sin medbragte mad, mad fra madvognene langs stranden eller snacks fra sælgerne på stranden. Der er også enkelte rigtige restauranter på den anden side af strandvejen.

Personligt synes jeg, det ser meget mere hyggeligt ud med parasollerne på denne måde end med de sædvanlige turistliggestole med hver sin parasol, fordi der her indbydes til samvær i stedet for, at man ligger hver for sig, men det er jo en smagssag.

Her er ikke samme overvældende underholdningstilbud som på de store turiststrande, men du kan leje oppustede gummiringe, eller du kan få en tur på en bananbåd trukket af en jetski.

Bemærk, at thaierne normalt bader med t-shirt på, topløse kvinder er ikke så velset, selv en bikini vil vække opsigt på de strande, som normalt ikke huser turister. Læs mere i artiklen Topløs i Thailand.

Hvis du har lyst til at bruge en weekend ved stranden og dermed overnatte, er der selvfølgelig rigeligt med muligheder. The Tide Resort ligger lige ovre på den anden side af vejen langs stranden, og tilbyder også en pool, hvis stranden kun skal bruges til hygge. Du kan finde flere andre hoteller i nærheden af stranden.

Tags: Chonburi - Bangkok - Bang Saen Beach - Strand

Andre artikler om steder i Thailand: