Thailandske årstal

Den thailand tidsregning er længere fremme end vores tidsregning.

Tags: Kultur - Buddha - Nytår - Songkran

Årstal

Det kan godt være, at Thailand stadig er et udviklingsland, men når det gælder årstal, er den vestlige verden håbløst bagefter Thailand. Mens vi i skrivende stund skriver 2019, så er de allerede fremme ved 2562 i Thailand.

I gamle dage, det vil sige før 1889, benyttede man en månekalender som den officielle kalender i Thailand. For at månekalenderen ikke skal ændre sig alt for meget i forhold til årstiderne, så indskyder man i nogle år en ekstra dag eller en ekstra måned. Det vil sige, at med månekalenderen kan man have år, der varer henholdsvis 354, 355 og 384 dage.

Rama V

Med virkning fra 1889 indførte Kong Chulalongkorn (også kendt som Rama V) den gregorianske kalender, som vi bedst kender i vesten. Dog med den tvist, at det nye år startede den 1. april, og i stedet for at gå ud fra den kristne kalender med start ved Jesu fødsel, starter man ved indførsel af den buddhistiske æra i Thailand, hvilket man har fastsat til 543 år før vor tidsregning. I 1941 blev nytåret flyttet fra 1. april til 1. januar.

I Thailand kan de dog ikke nøjes med ét nytår, her fejrer man hele tre nytår. De fejrer nytår sammen med os d. 1. januar.

Fra d. 13.-15. april fejrer man det thailandske nytår, som du kan læse mere om i artiklen Songkran, og på grund af den gennem tiden store indvandring af kinesere, fejrer man også det kinesiske nytår, der falder i januar eller februar.

Man benytter stadig månekalenderen i religiøse sammenhænge, og på thailandske fødselsattester er medtaget datoen i henhold til både den gregorianske kalender og til månekalenderen.

Tags: Kultur - Buddha - Nytår - Songkran

Andre artikler om Thailands kultur:

Valutaregner

Indtast beløb i hele tal og uden tusind­adskiller:

Kroner -> baht
=

Baht -> kroner
=

Kursdag: Fredag d. 29. maj

Læs om veksling til baht.

Facebook

Facebook

Du kan finde Rejse til Thailand på Face­book.

Flotte billeder

Flickr

Flotte billeder

Se andres flotte bil­le­der fra Thai­land på foto­tje­nes­ten Flickr. På forsiden fin­der du de 15 nyeste bil­leder på Flickr med tag­get Thai­land og tagget Land­scape. Du kan klik­ke dig vi­de­re fra bil­le­der­ne, så du kan se de ori­gi­nale bil­le­der i stor størrelse.

Feed

Feed

Automatisk besked

Abonner på hjem­me­si­dens feed i din brow­ser for at få be­sked, når hjem­me­si­den op­da­te­res. Du kan læse mere om feeds på Ludvigs Hjørne.

Klima og vejr

Klima og vejr

Tjek vejret

Du kan læse om kli­maet i Thai­land på si­den Klima og vejr, hvor du også kan læse lidt om, at du skal tage vejr­ud­sigter med et gran salt. Få og­så hjælp til, hvor det er bedst at hol­de ba­de­fe­rie, hvis du skal afsted i den danske sommerferie.